Nutriția – Mituri și adevăr

Sucurile băute pentru a slăbi, dietele cu carbohidrați scăzuți și carbon activ, sunt folosite pentru detoxifiere instantanee. Se pare că, omenirea nu va obosi niciodată să inventeze modalități inovatoare pentru a menține organismul în formă. De fapt, nimic nu este inovator, deoarece  la remediile vechi a mai fost adăugat câte ceva. Datorită accesului  nelimitat la informații, este ușor să cazi în capcana, deoarece multe dintre afirmațiile despre diete, sunt de fapt mituri.

Îndulcitorii artificiali sunt mai buni decât zahărul

Unii nutriționiști consideră că îndulcitorii artificiali sunt, de obicei, o alternativă mai bună (miere, sirop de agave și ștevia), deoarece nu conțin zahăr. Însă, ar trebui să reții că, spre deosebire de alternativele dulci ale zahărului, versiunile artificiale ale acestuia, pot fi periculoase pentru sănătate. De cele mai multe ori, acestea sunt substanțe chimice puternic prelucrate, iar corpul, de multe ori, reacționează prost la acestea, provocând probleme digestive și dureri de cap.

Supraalimentarea este cauzată de lipsa de vitamine

Este obișnuit să credem că, dacă ești atras de un anumit produs (și nu ești însărcinată), aceasta indică o lipsă de vitamine sau microelemente în dietă. Cu toate acestea, experții cred că cel mai adesea motivele sunt altele. În primul rând, supraalimentarea poate fi  cauzată de stres sau de tulburări psihice grave. Și în al doilea rând, putem vorbi despre o deshidratarea banală. Așa că, înainte de a mânca un burger, bea câteva pahare de apă.

Legumele proaspete sunt mai sănătoase decât cele congelate

Deși alimentele proaspete conțin aproape întotdeauna mai mulți nutrienți decât alimentele congelate, ele pot pierde anumiți nutrienți în timpul transportului și depozitării, adică sub influența oxigenului și a luminii solare. În plus, oamenii de știință americani au demonstrat recent, că atunci când folosesc tehnologia de înghețare, fructele și legumele păstrează mai multă vitamină A,  față de omologii proaspeți. În concluzie, acest lucru ar trebui, luat în considerare.

Detoxifierea poate fi făcută cu sucuri

Detoxifierea cu sucuri este în mare trend, cu excepția, probabil, a apei cu lămâie. În ceea ce privește sucurile, ele sunt de obicei băute timp de câteva zile, eliminând totul din dietă. Și aici medicii alarmează, pentru că o astfel de abordare încalcă procesele metabolice naturale ale corpului și îl împiedică să funcționeze corect. Problema este că sucurile privează de nutrienți și calorii importante, astfel încât organismul este forțat să intre în modul de înfometare. De aceea, fetele pierd atât de repede în greutate. Și, din păcate, kilogramele se vor pune la loc și chiar mai mult, de îndată ce vei opri regimul.