Cum alegi bustiera potrivita

Miscarea sanilor. O introducere directa si nefiltrata la un subiect extrem de important. Dar este adevarat: sanii se misca. Aceasta este o miscare in forma de opt in care ligamentele sanului se intind in timpul miscarii. Daca nu folositi o bustiera sport adecvata pentru a sustine aceasta miscare, acest lucru poate duce la frecare, dureri de sani, sani lasati si, de asemenea, la scaderea performantei si a disconfortului. Asa ca bustierele sport isi fac magia – magia eliminarii disconfortului, imbunatatirea performantei si transformarea neincrederii in incredere.

Tot ce ai nevoie este bustiera potrivita – din fericire, nu este la fel de dificil ca sa gasesti partenerul de viata potrivit.

Pentru a alege bustiera sport potrivita, trebuie sa iei in considerare doua criterii: marimea cupelor si gradul de impact al exercitiilor fizice. In cele ce urmeaza, va vom explica ce inseamna aceste criterii, iar la final va vom oferi o recomandare educata asupra modelului de bustiera sport care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra individuale.

Nivelul de impact al sportului practicat de dvs

Impactul exercitiilor asupra miscarii sanilor este deosebit de important atunci cand alegeti o bustiera sport. Sau, cu alte cuvinte, te poti intreba: „Cat de mult imi vor sari sanii cand ma misc”. Distingem urmatoarele niveluri: impact usor, impact mediu si impact ridicat.

Exercitii cu impact minor, cum ar fi yoga si Pilates

Acestea sunt exercitii cu expunere redusa, miscari lente si, in mod ideal, fara sarituri. Sanii nu se misca la fel de mult, asa ca este nevoie doar de putin sprijin. Dar asta nu inseamna ca poti sari peste aceste bustiere sportive! Chiar daca doar mergi pe jos sau faci yoga in casa ta, unde nimeni nu te vede: tot poate provoca deteriorarea si slabirea tesutului conjunctiv. Si sunt destul de sigur ca nu iti vei lasa sanii sa se lase dupa antrenament – asa ca poate ar trebui sa porti un bustiere sport foarte usor.

Exercitiile cu impact moderat includ antrenamentul de forta si spinning

Aceste miscari sunt asociate cu miscari mai rapide, iar acum sunt incluse sariturile – dar doar cu moderatie si cu putin echilibru. Asadar, o bustiera sport trebuie sa poata compensa mai multa miscare.

Sporturile de mare impact sunt fotbalul, tenisul, boxul, alergarea sau dansul

Prin urmare, orice activitate care provoaca multa miscare a sanilor necesita un nivel ridicat de sprijin.
Deoarece este probabil sa practicati mai mult de un sport, aceasta inseamna ca veti avea nevoie de bustiere sport diferite pentru diferite sporturi si de imbracaminte sport adecvata.

Marimea bustierei sport

Pentru a gasi bustiera perfecta, trebuie sa cunoasteti marimea corecta a bustierei. Nu ai auzit cuvintele „band” si „halter”? Atunci cu siguranta nu ar trebui sa sariti peste acest standard si sa scoateti rapid un metru pentru a masura.

Band: Masurati in jurul cutiei toracice chiar sub san. In mod ideal, ar trebui sa ramaneti relaxata si sa respirati. Asa ca nu-ti tine respiratia si nu insela pentru ca, facand asta, iti inseli sanii! Cel mai bine este sa masurati cu bratele langa corp. Desigur, acest lucru este posibil doar daca cineva te ajuta. In caz contrar, puteti lasa un brat sa se relaxeze in timp ce celalalt ia masura.

Halter: Aceasta se refera la distanta pe gat de la varf la varf. Da, aproape ca pot simti semnul intrebarii in ochii tai pe internet – nu-ti face griji, nu stiam ce inseamna asta la inceput. Deci: varful este partea cea mai plina si cea mai proeminenta a sanului. Cea mai mare circumferinta a sanului poate fi in partea superioara sau inferioara a sanului – aceasta variaza de la femeie la femeie. Acum masurati de la punctul cel mai proeminent al sanului drept, deasupra gatului, pana la punctul cel mai proeminent al sanului stang. Asta este: aceasta este dimensiunea ta de mreana.