Lentile de contact: pro și contra

Lentile de contact: per

Lentilele nuanțate și cosmetice au devenit singura modalitate de a îndrepta culoarea naturală a ochilor. Pigmentul de culoare este distribuit pe întreaga lentilă în straturi eterogene, repetând cu precizie modelul fin și culoarea ochilor. O parte rămâne transparent, iar conturul de-a lungul irisului ochilor se extinde pentru a se potrivi cu dimensiunea ochilor.

Lentilele nuanțate subliniază luminozitatea și strălucirea ochilor, adâncimea culorii naturale. Ochii verzi se transformă în albastru, ochi felini, pot fi reflectați de lumina lunii, iar ochii căprui pot fi suplimentați cu bronz sau o nuanță de miere.

Pe lângă lentilele culorilor clasice de gri, verde, nuci și gri, lentilele sunt turcoaz, ametist, violet, safir. Imaginează-ți ce senzație va face o femeie cu o astfel de culoare a ochilor și un machiaj adecvat.

Lentilele colorate sunt potrivite pentru corectarea miopiei medii și slabe a vederii. Pentru corectarea profundă, sunt necesare doar lentile transparente.

Majoritatea lentilelor provin din materiale polimer biocompatibile ecologice, care sunt sigure pentru sănătate. 

Lentilele de contact nu permit acumularea prafului și înmulțirea microbilor pe suprafața lentilelor și nu provoacă disconfort atunci când sunt uzate.

Majoritatea lentilelor au filtre UV care protejează ochii de expunerea la soare și reduc la minimum radiațiile computerizate.

Lentilele oferă o vedere naturală, inclusiv din laterale, spre deosebire de ochelari. În plus, atunci când purtați lentile, nu există o distorsiune optică a obiectelor și distanța față de acestea.

Lentile de contact: contra

Lentilele nu sunt potrivite pentru toată lumea. Purtarea lor este determinată de caracteristicile individuale ale ochilor (starea membranei mucoase, microflora, toleranța obiectelor străine, tendința la reacții alergice). Lentilele sunt selectate exclusiv la un specialist.

Lentilele sunt contraindicate într-o serie de boli: dacriocistită, reacții alergice, conjunctivită cronică sau acută, blefarită. În plus, este o tendință la rupere, răceli, imunitate slabă, ARI sau SARS.

Lentilele nu trebuie purtate în spații care conțin substanțe chimice, care evaporă fum dens, vopsele, lacuri, particule metalice. Prin urmare, acestea nu sunt purtabile pentru lucrătorii din laboratoarele chimice.

De asemenea, se crede că lentilele afectează negativ sănătatea și vederea ochilor. Există ceva adevăr în acest sens. Corecția permanentă nu permite mușchilor ochilor să se contracte în mod normal, astfel încât poate apărea probleme în viitor.