Iasi, in topul celor mai apreciate destinatii de vacanta din Romania

Ne indreptam cu pasi repezi spre cel mai frumos anotimp al anului, primavara. Dar stim deja ca trebuie sa pretuim fiecare zi si sa traim totul la o intensitate maxima. Timpul este o resursa limitata, ceea ce inseamna ca ar trebui sa il fructificam din plin. Potrivit specialistilor in turism, una dintre destinatiile preferate ale turistilor din tara noastra este reprezentata de orasul Iasi. In sezonul de varf din punct de vedere turistic poate fi o provocare sa-ti gasesti o cazare in Iasi, dar daca iti faci planul din timp acest lucru se poate simplifica.

Da, da! Ai auzit bine! Moldova este acel loc unde iti doresti sa te reintorci cu fiecare ocazie. Din punct de vedere geografic, acesta este amplasat in partea de nord-est a Romaniei, fiind considerat a fi un oras cultural si istoric de mare interes pentru tara noastra.

Iata cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa optezi pentru o vacanta in Iasi!

  • Istoria bogata. Stiai ca primele forme de civilizatie din aceasta zona dateaza inca din Evul Mediu? Elementele istorice se remarca la nivelul cladirilor vechi de sute de ani, printre care se numara Manastirea Golia, Biserica Sfantul Nicolae Domnesc, Muzeul Unirii si Palatul Culturii.
  • Arta si cultura. Esti pasionat de tot ce tine de cultura? Atunci inseamna ca vei ajunge in universul culturii si vei avea ce sa admiri la Iasi, in „Capitala Moldovei”. Pe teritoriul sau se afla un numar impresionant de teatre, cum ar fi Teatrul Vasile Alecsandri, Teatrul Luceafarul, dar si muzee: Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Arta Vizuala.
  • Cine nu isi doreste sa se plimbe prin Iasi si sa admire cladirile vechi si frumoase? Arhitectura este una cat se poate de diversa, ceea ce inseamna ca vei regasi atat cladiri in stil baroc si neoclasic, cat si imobile reprezentative pentru stilul Art Nouveau. Catedrala Mitropolitana, Palatul Culturii si Biserica Sfantul Nicolae Domnesc.
  • Te numeri printre gurmanzii ce isi doresc sa incerce intotdeauna noi preparate? La Iasi vei putea degusta din preparate cu specific local, cum ar fi sarmalele moldovenesti si o portie generoasa de papanasi cu branza si dulceata de afine. Aici exista diverse restaurante si taverne, unde vei putea sa te delectezi atat cu preparate locale, cat si internationale.
  • Nu in ultimul rand, natura este unul dintre factorii care ar trebui sa te convinga sa ajungi in aceasta zona a tarii. Cadrul natural este fascinant, avand in vedere faptul ca Iasi-ul este situat intr-o zona pitoreasca, pe dealurile Moldovei. De aici poti ajunge destul de repede si la Cheile Bicazului sau la Manastirea Neamt, ceea ce inseamna ca este un traseu cat se poate de interesant din punct de vedere turistic.

Asadar, nu este deloc suprinzator faptul ca orasul Iasi se afla in topul celor mai vizitate centre urbane din Romania. Lasa-te purtat de val si descopera mai multe despre specificul zonei de nord-est a tarii noastre!