Amenajarea holului de la intrare

Si este logic, deoarece acestea sunt locurile in care ne petrecem cea mai mare parte a timpului acasa.

Chiar si baia, dar cine se preocupa de holuri? Ei bine, este o greseala sa nu decoram coridorul care distribuie camerele, precum si holul de intrare al casei noastre.

Daca ne gandim la asta, ca zona de tranzit, este una dintre cele mai aglomerate zone.

Si, desi nu stam mult timp in aceasta zona, este unul dintre cele mai vizibile locuri dintr-o casa si, prin urmare, merita o atentie deosebita atunci cand il amenajam.

In mod normal, este dificil de decorat din cauza formei sale, care este de obicei lunga si ingusta.

De aceea, iti vom prezenta cateva idei de decorare a holurilor si care te vor ajuta sa faci impresie puternica tuturor celor care te viziteaza.

Tine holul organizat

O casa frumoasa este, in primul rand, una organizata. Nu iti lasa holul complet gol, ci, creeaza cateva spatii unde sa pui lucrurile pe care le lasi la intrarea in casa: jacheta, cheile si geanta, precum si incaltarile.

Exista dulapuri care te vor ajuta cu acest lucru, dar, mai indicat ar fi sa construiesti un spatiu de depozitare care sa se integreze foarte bine in decor.

De exemplu, exista o multime de pantofare pe care le poti folosi ca sa iti pui incaltamintea. Nu vrei sa te lovesti de tot felul de pantofi, ci sa intri intr-un loc ordonat si organizat.

Transforma-l intr-o „galerie de arta”

Peretii holurilor sunt, adesea, anosti si lasati nefolositi. Nu trebuie sa fie la fel si la tine. Mai bine, transforma-ti holul intr-o adevarata galerie de arta.

Agata acolo cateva tablouri decorative sau ale unor artisti locali, schitele cumparate de prin diverse tari sau niste fotografii.

Ideea este sa aduci un plus de culoare si de personalitate la intrarea in casa. Gandeste-te, doar, cate discutii vei putea incepe cu prietenii, mai ales daca si ei sunt pasionati de arta.

Fa-l cat mai confortabil

De cate ori nu te-ai aflat in situatia de a fi gata, dar unul dintre ceilalti membri ai familiei a intarziat?

A trebuit sa astepti minute in sir eventual imbracat si incaltat, intr-o pozitie inconfortabila.

Pentru data viitoare cand se va intampla, fiindca se va mai intamplam cu siguranta, achizitioneaza o bancuta pentru hol.

Nu trebuie sa fie una mare, ci doar destul de confortabila si in ton cu restul amenajarii.

Extinde spatiul cu ajutorul oglinzilor

Daca dispui de putin spatiu si, mai ales, daca holul este unul intunecat, creeaza impresia de mai mult spatiu si de lumina suplimentara cu ajutorul oglinzilor.

Nu trebuie sa fie ceva scump, pot fi doar niste oglinzi cumparate din magazinele de antichitati. Efectul creat va fi minunat.

Decoreaza-l cu un covor

Pe langa faptul ca ofera un sentiment mult mai confortabil, covorul din hol va proteja podeaua de posibile zgarieturi si urme in cea mai aglomerata zona a casei.

Din acest motiv, recomandarea este de a alege un material rezistent si usor de curatat, deoarece este zona care face legatura intre interior si exterior si care tinde sa se deterioreze mai repede si sa acumuleze mai multa murdarie.

Puterea vizuala pe care o da covorul in acest spatiu, ofera cu siguranta suficienta culoare si iti da senzatia ca aceasta zona a casei este delimitata perfect de la un perete la altul.

Cu un covor bine pozitionat poti obtine stiluri care sunt atat unice, cat si confortabile si functionale.