Ce lenjerie pentru copii alegem?

Odata cu venirea pe lume a copilului tau, te vei lovi de multe intrebari. Ca mama, vei vrea intotdeauna sa asiguri un confort sporit copilului. In fiecare alegere pe care o faci, fie ca este vorba de haine, de mobilier, de accesorii, dar si de alte lucruri de care un copil are nevoie, vei da o mare importanta alegerilor pe care le faci.

Atunci cand alegi o lenjerie pentru copii, pe langa tesatura, ia in considerare modele vesele, care ii vor fi pe plac copilului. Nu uita ca si lenjeria este importanta pentru un somn bun, odihnitor, caci cei mici au nevoie de somn pentru a se dezvolta armonios. Iti amintesti cand eram mici, iar parintii ne spuneau sa dormim dupa-amiaza, altfel ,,vom ramane mici’’?

In cazul in care copiii pot alege singuri modelul imprimeului, tine cont de preferintele pe care le manifesta. Nu uita ca spatiul de dormit va face parte mult timp din camera copilului, iar acest lucru ii poate influenta si starea de spirit, nu doar sanatatea.

In articolul de astazi vom vedea cateva tips-uri pentru a alege lenjerie pentru copii.

Pentru tine, ca adult, ce ai alege?

Daca pentru lenjeria ta de pat, alegi materiale bune(bumbac, matase naturala, etc), tesaturi calitative trebuie sa fie si pentru lenjeria copilului. Tine cont de aspectele despre care vei vedea pe parcursul articolului.

Din ce material putem cumpara lenjerie pentru copii

In primele zile, luni, dar si ani din viata copilului, alegerile noastre, ca adulti, pe care le luam cu privire la el, ii pot influenta si sanatatea. Somnul este un trigger foarte important, un element care declanseaza lucruri pozitive sau negative.

 Copiii au nevoie de un somn bun pentru o dezvoltare armonioasa, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Indicat ar fi ca materialul din care este facuta lenjeria pentru copii, sa fie din bumbac, bambus. Poate multi ar spune ca ne alintam copiii, dar alegerea unei lenjerii din bumbac veritabil influenteaza in mod pozitiv starea de bine a micutului. Cateva exemple de lenjerie pentru copii ne sunt aratate pe lumeabebelusilor.

  • Bumbacul

ramane cea mai aleasa tesatura folosita de parinti la o lenjerie pentru copii;

este cel mai la indemana material, fiind usor de gasit, fara prea multe cautari;

  – are un pret decent pentru aproape orice buzunar

Bumbacul ajuta copilul sa nu transpire mult, cum se intampla in cazul unei tesaturi din sintetic. O lenjerie pentru copii care are in componenta numai bumbac, favorizeaza buna circulare a aerului, impiedicand transpiratia. De asemenea, vara, cand temperaturile sunt mai ridicate, o lenjerie din bumbac nu va crea si mai multa caldura, din contra, va fi buna si pentru cele mai calde nopti.

Un aspect care trebuie mentionat este cat de placut este la atingere bumbacul, nefiind deloc incomod si cel mai important, este o tesatura care nu provoaca eruptii, mancarimi, alergii.

  • Bambusul

o lenjerie pentru copii din bambus va impiedica patrunderea mirosurilor neplacute;

este un material care alunga bacteriile

un dezavantaj ar fi faptul ca nu este chiar atat de accesibil, nefiind intalnit in multe magazine fizice sau online; pretul mai mare insa, te poate face sa te orientezi spre o alta tesatura.

  • Baldachinul

Pentru un aspect mai aparte, multe mamici aleg sa infrumuseteze patutul copilului cu un baldachin. Si in acest caz, tesatura din care este facut baldachinul ar trebui sa fie dintr-un material prietenos cu pielea copilului.

Aparatorile de patut

Fac parte tot din categoria lenjerie pentru copii. Si aici ai o multitudine de modele, de dimensiuni variate, potrivite pentru orice patut. Aparatorile de patut ajuta copilul sa nu se loveasca de patut, cel mai bine este sa previi micile incidente.