Ce trebuie să ştii înainte de a-ţi cumpăra un motocultor pentru grădina ta

Dacă te gândeşti să începi a cultiva una sau mai multe parcele de teren din curtea ta, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să sapi pământul. Bineînţeles că poţi oricând să pui mâna pe o sapă şi să începi lucrul, dar acesta poate fi un proces lung şi obositor. O modalitate mult mai bună de a face acest lucru este să investeşti într-un motocultor de grădină de bună calitate. Cu cât ştii mai multe despre aceste maşinării de săpat puternice, cu atât îţi va fi mai uşor să-l cumperi pe cel potrivit. Aici vom afla mai multe despre ele şi vom arunca o privire la câteva dintre cele mai populare motocultoare.

Există diferite tipuri de motocultoare

După cum probabil aţi observat, există o serie de stiluri diferite de motocultoare pe piaţă. Ele vin, de asemenea, într-o gamă largă de dimensiuni şi au întrebuinţări diferite. În cele ce urmează, ne vom îndrepta atenţia către cele operate manual ce pot fi folosite în grădini mici sau medii.

Motocultor cu freze montate frontal

La acest stil de motocultor, frezele sunt montate atât în ​​faţa motorului, cât şi a roţilor. În general aceste utilaje sunt de dimensiuni mici și au o greutate redusă. Sunt ideale pentru suprafețe de pământ mici. Aceste modele sunt adesea denumite motocultoare „mini” şi pot fi alimentate fie cu un motor în doi timpi, fie cu un motor în patru timpi.

Motocultor cu freze montate central

Acest tip de motocultor este cel mai des întâlnit. În această configurație frezele de pământ sunt montate în locul roților de cauciuc. Majoritatea au seturi de freze segmentabile, iar numarul de tronsoane per freză diferă în funcție de dimensiunea utilajului și puterea acestuia (2+1, 3+1+1, etc). De asemenea, puterea motorului și dimensiunile motocultorului sunt doi factori importanți și în determinarea suprafeței maxime de lucru – intre 2500 și 10000 de metri pătrați.

Motocultor cu freze tractabile, montate în spate

După cum sugerează şi numele, aceste motocultoare au frezele montate în spatele motorului şi al roţilor. Dacă sunteți interesat de un motocultor bine echilibrat, acest stil poate fi alegerea mai bună. Acest tip de motocultor este foarte ușor de manipulat, deoarece atât roțile de tracțiune cât și frezele de pământ ajută la deplasarea acestuia. Sunt ideale pentru a fi folosite de cei care au afecţiuni medicale uşoare, cum ar fi probleme de spate, genunchi şi umăr.

Concluzie

Acum că aveţi o idee mai bună despre ceea ce ar trebui să căutaţi atunci când cumpăraţi un motocultor de grădină, ştiţi cum să alegeţi ce este mai potrivit nevoilor voastre. Înainte de a vă cumpăra noul motocultor, asiguraţi-vă că luaţi în considerare dimensiunea grădinii voastre şi cât de des credeţi că va trebui să o cultivaţi. Nu există niciun motiv să cumperi unul care este mult mai mare decât sarcina în cauză, deoarece tot ceea ce vei face este să iroseşti banii.

Dacă v-aţi decis să investiţi într-un motocultor, accesaţi pagina de produse dedicată motocultoarelor de pe site-ul rotakt.ro şi alegeţi-vă produsul cel mai potrivit nevoilor voastre.