Cartea lui George Clayson „Cel mai bogat om din Babilon” a câștigat o popularitate considerabilă în rândul oamenilor care doresc să-și îmbunătățească nivelul material. Ea este un adevărat manual despre alfabetizarea financiară. Cartea descrie legile de bază ale bogăției și oferă sfaturi utile despre cum să vă gestionați corect banii. Cartea recomanda persoanelor de orice vârstă și statut social.
Rezumatul cărții
Cartea și-a luat numele nu întâmplător. În cele mai vechi timpuri, Babilonul era unul dintre cele mai bogate și influente state. Cetățenii săi știau să gestioneze în mod competent banii și să își mărească capitalul. Politica financiară a Babilonului este un prim exemplu de cum să cumulați, cheltuiți și investiți banii.
Autorul cărții, George Clayson, își conduce povestea ca din vremurile Babilonului Antic, arătând astfel că legile bogăției nu se schimbă, chiar și după milenii. El descrie regulile de bază ale alfabetizării financiare, aderând la care fiecare își poate îmbunătăți situația financiară. Aceste reguli sunt simple și oricine le poate urma. Deja din adnotarea cărții, devine clar că este foarte interesantă și utilă.
Despre autor
George Samuel Clayson este un american originar din Missouri. Născut la 7 noiembrie 1878. În 1926 a scris primul eseu despre alfabetizarea financiară și capacitatea de a gestiona corect banii. Eseul a fost scris în genul vechilor pilde babiloniene și a devenit în curând un bestseller. Milioane de oameni care au citit opera autorului au apreciat-o. Citate din carte pot fi găsite în diverse articole pe tema câștigului și creșterii veniturilor.
George Clayson a folosit tablete cuneiforme antice ca surse pentru carte. Au fost găsiți pe teritoriul Mesopotamiei și, potrivit oamenilor de știință, ar fi aparținut epocii babiloniene. Aceste tăblițe conțineau diverse informații utile pe care scribii antici le aduceau oamenilor din timpul nostru.
Șapte reguli de îmbogățire
Autorul cărții „Cel mai bogat om din Babilon” a subliniat șapte teze principale, în urma cărora vă puteți îmbunătăți nivelul financiar. Să aruncăm o privire rapidă asupra lor.
Regula unu: începeți să vă finanțați portofelul
Vechii înțelepți babilonieni recomandau să cheltuim doar nouă din zece monede puse în portofel și să nu atingem nici zece în niciun caz. Tradus într-o limbă modernă, aceasta înseamnă că o zecime din venitul dvs. trebuie salvat. Mai mult, suma veniturilor nu contează. Nu contează dacă primiți 30 de mii sau 300 de mii de ruble, alocați întotdeauna o zecime din fiecare chitanță de numerar.
Dacă sunteți obișnuiți să cheltuiți fiecare ultim bănuț, atunci la început vă va fi greu, dar treptat vă veți obișnui. Și pe măsură ce economiile tale cresc, motivația ta va crește.
Regula a doua: țineți evidența cheltuielilor dvs.
Gestionează-ți banii cu înțelepciune. Pentru a face acest lucru, începeți să vă păstrați bugetul. După ce ați dat deoparte o zecime din venitul dvs., uitați de el. Planificați toate cheltuielile în cadrul celor nouă părți disponibile. Distribuiți banii în așa fel încât să fie suficienți atât pentru cheltuielile necesare, cât și pentru plăceri.
Ajustați-vă în mod continuu bugetul pentru a reflecta modificările nivelurilor de venit. Eliminați cheltuielile inutile, adăugați altele noi. Monitorizarea constantă vă va permite să evitați o mulțime de cheltuieli inutile.
Regula a treia: crește-ți capitalul
Este imposibil să acumulezi avere doar economisind o zecime din venitul tău. Banii ar trebui să meargă. Fiecare monedă pusă în circulație trebuie să aducă monede noi. Gândiți-vă cum să vă gestionați banii, astfel încât să vă aducă din ce în ce mai multe venituri. Fă-i să lucreze pentru tine.
Regula patru: protejează-ți averea de pierderi
Capitalul este foarte ușor de pierdut dacă este administrat greșit. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea atunci când o persoană investește în proiecte riscante. În acest caz, nu puteți câștiga doar nimic, dar puteți pierde și ceea ce aveți.
Înainte de a face investiții financiare, este necesar să se calculeze toate riscurile posibile, să se consulte cu specialiști și să se evalueze beneficiile așteptate. Luați sfaturi de la oameni care au deja succes în afaceri. Acest lucru vă va ajuta să evitați multe greșeli și să vă scutiți de pierderi.
Regula cinci: cumpărați-vă propria casă
Nouă din zece părți de venit trebuie utilizate pentru nevoile lor. Dar dacă puteți investi în mod profitabil cel puțin o nouă parte din aceste fonduri, acesta vă va mări semnificativ capitalul.
O parte semnificativă a veniturilor este preluată de chiria locuințelor închiriate. Cumpărarea propriei case sau apartamente poate reduce semnificativ costurile. Prin urmare, unul dintre obiectivele tale ar trebui să fie achiziționarea casei tale.
Regula șase: asigurarea veniturilor viitoare
Fiecare bogat știe că este important nu numai să ai o sosire constantă la timpul prezent, ci și să-l asiguri în viitor. Asigurați-vă că aveți grijă de viitorul vostru. Investiți în achiziționarea de terenuri sau imobile, care pot fi apoi vândute în mod profitabil sau utilizate pentru dezvoltarea afacerii.
Puteți pune bani într-o bancă și puteți primi dobânzi sau îi puteți investi într-un proiect care poate oferi venituri stabile pentru o lungă perioadă de timp. Gândiți-vă în avans la cum să vă asigurați o bătrânețe confortabilă.
Regula șapte: dezvoltați capacitatea de a face bani
Pentru a fi bogat, trebuie să vă îmbunătățiți în permanență abilitățile de a face bani. Bogatul babilonian credea că fiecare om vrednic ar trebui să urmeze aceste reguli:
Nu împrumutați bani dacă știți că nu veți putea să le returnați, dar după ce le-ați împrumutat, asigurați-vă că ați returnat totul la timp.
Asigurați-vă familiei o viață decentă.
Faceți un testament, împărțind proprietatea în mod corect între moștenitori, astfel încât toată lumea să fie fericită.
Ajută-i pe cei care au nevoie în limite rezonabile, nu neglijează nevoile celor dragi.
A șaptea regulă a alfabetizării financiare învață să îmbunătățească abilitățile de gestionare a banilor, ceea ce la rândul său duce la o creștere a experienței de viață și la dobândirea înțelepciunii.
Legile bogăției
În cartea sa, George Clayson descrie cinci legi ale bogăției pe care orice persoană care caută bunăstare materială ar trebui să le cunoască.
Banii se îndreaptă către cel care își economisește o zecime din venit, asigurându-și viitorul pentru ei și pentru membrii familiei lor
O persoană care va economisi în mod constant o zecime din profit va ieși treptat din sărăcie și își va putea transforma economiile într-o bogăție mare, ceea ce îi va oferi lui și familiei sale o existență confortabilă.
Banii funcționează pentru proprietarul său dacă știe să-i investească profitabil
Prin natura sa, banii se străduiesc întotdeauna să crească. O persoană trebuie doar să găsească o oportunitate de a le investi în mod profitabil, făcându-i să lucreze pentru sine. Acest lucru îi va oferi un aflux de bani noi, care, la rândul lor, pot fi investiți din nou, asigurând o creștere constantă a profitului.
Bogăția trebuie protejată cu sfatul oamenilor înțelepți
O persoană înțeleaptă știe nu numai să câștige bani, ci și să-i economisească. Discreția este o calitate importantă în gestionarea banilor. Numai o persoană atentă poate acumula și păstra bogăția. Banilor nu-i plac oamenii neglijenți și îi părăsesc repede. Sfaturile persoanelor care sunt bine versate în materie financiară sunt de neprețuit pentru o persoană care dorește să-și crească nivelul material.
Banilor nu-i place să lucreze într-un domeniu în care o persoană nu înțelege
Este dificil să obții succes într-un domeniu în care ești puțin versat. O persoană care are bani, dar nu știe unde este cel mai profitabil să investească, riscă să piardă ceea ce are. Acesta este motivul pentru care este important să alegeți domeniile de investiții cu care sunteți familiarizați sau să cereți sfaturi oamenilor înțelepți, mai degrabă decât să vă bazați doar pe propria judecată.
O persoană care investește în proiecte riscante, aventuroase, o pierde
Trebuie să abordați problema investițiilor de capital foarte serios, studiind și analizând cu atenție toate riscurile și beneficiile posibile. Dacă nu, este foarte ușor să-ți pierzi capitalul.
Cunoscând și înțelegând legile banilor, fiecare își poate ridica nivelul material și își poate schimba viața în bine. Urmând recomandările cărții lui George Clayson The Richest Man in Babylon, puteți face primul pas pe drumul spre bogăție.