De la ce se poate strica o tastatura de laptop?

In momentul in care ai un laptop si nu ai corespunzator grija de el sau au loc accidente, exista un mare risc ca tastatura acestuia sa se strice si sa nu o mai poti folosi. Intelegem perfect nemultumirea ta in acest sens si iti oferim mai multe informatii care sa te ajute sa aflii mai multe despre ceea ce poate duce la necesitatea de a cumpara tastaturi laptop noi.

Ai varsat apa pe tastatura

Daca ai varsat apa pe tastatura si laptopul inca mai functioneaza esti un om norocos si poti profita de ocazie pentru a tine minte ca nu e bine sa ai lichide in jurul tastaturii. De asemenea, in cazul in care tastatura nu mai functioneaza dar laptopul pare ca nu are nimic altceva, tot norocos trebuie sa te consideri si iti explicam in continuare de ce. Apa care intra in circuite le poate coroda si le poate face sa nu mai functioneze. Prin urmare, chiar si atunci cand tastatura pare complet uscata este posibil ca ea sa nu mai functioneze corespunzator. Intra pe blog pentru a afla mai multe despre acest subiect.

Ai lovit prea tare tastatura

In momentul in care lovesti tastele foarte tare este posibil ca toate contactele aflate sub tasta pe care o atingi energic sa se deterioreze. Intelegem perfect ca uneori simti nevoia sa iti folosesti laptopul ceva mai energic dar iti recomandam sa te abtii. In primul rand ar trebui sa iei in calcul faptul ca tastaturile de laptop, chiar si cele de gaming sunt fragile si nu vor rezista de fiecare data unui tratament brutal. De asemenea, trebuie sa mentionam si faptul ca tastaturile de laptop au nevoie de intretinere periodica si atunci cand citesti pe tastatura ca aceasta rezista la utilizari intense nu ar trebui sa te bazezi pe acest lucru pentru ca de cele mai multe ori tastaturile rezista la utilizari normale.

Ai demontat laptopul pentru a-l curata

Daca ai demontat laptopul pentru a-l curata exista un mare risc sa nu fi pus tastatura bine la loc, in cazul in care aceasta nu mai functioneaza. Demonteaza-l din nou si vezi ca are in spate o banda care conecteaza tastatura la laptop. Pune banda bine si incearca din nou pana cand tastatura functioneaza. Daca tot nu merge este foarte posibil sa se fi stricat conectorul si uneori poti gasi unul de schimb, dar la modelele mai vechi este posibil sa ai nevoie de o alta tastatura. Incearca atunci cand demontezi laptopul sa fii cat mai bland posibil cu el si sa il bruschezi cat mai putin chiar daca ai tendinta sa tragi de fire. Mai bine lasi curatarea in seama unui profesionist daca nu esti sigur de ce anume trebuie sa faci.

Au sarit taste de la laptop

Exista si posibilitatea ca tastele sa se detaseze si sa sara si intelegem perfect daca se intampla asta. In primul rand va trebui sa fii atent la faptul ca tastatura ta este posibil sa fie foarte veche. In acest caz, balamalele tastelor este posibil sa fi devenit casante in timp. Nu incerca sa lipsesti tastele cu super glue sau cu alt tip de lipici pentru ca ele nu se vor mai misca. Rolul balamalelor este sa le mentina cat mai mobile iar lipicul nu va face altceva decat sa le fixeze de tot. Daca nu mai poti pune tastele la loc, cea mai buna varianta este aceea de a schimba tastatura atunci cand nu poti sa o folosesti corect. Daca sunt tastele pe care le folosesti foarte rar intra in optiuni si muta-le pe taste functionale astfel incat sa nu fie nevoie sa le schimbi.