Masaj facial – o baghetă magică pentru pielea tânără

Arătarea întotdeauna bună este sarcina principală a fiecărei femei. Din cele mai vechi timpuri, femeile au folosit tot felul de trucuri pentru a îndeplini această misiune importantă. Au folosit produse cosmetice decorative și medicinale, au folosit diverse măști și băi, au folosit ceaiuri și elixiruri miraculoase. Și toate aceste eforturi au fost pentru a rămâne frumoase la orice vârstă.Foto - Masaj facial

Masajul facial este una dintre cele mai eficiente proceduri pentru prelungirea tinereții. Diferite tehnici care au avut originea în Est și-au găsit rapid aplicarea la femeile din toată lumea. Specialiștii în acest domeniu folosesc secole de experiență pentru întinerirea și vindecarea corpului, armonizarea stării de spirit.

Cum funcționează masajul facial, efectul acestuia asupra pielii

Facialele obișnuite pot face minuni. Fluxul sanguin și drenajul limfatic sunt îmbunătățite, pielea este netezită și oxigenată. Acest masaj vă poate ajuta:

  • îmbunătăți tenul;
  • netezi ridurile fine;
  • scapă de petele de vârstă și acnee, precum și îndepărtează cicatricile mici și alte imperfecțiuni ale pielii;
  • elimina umflarea;
  • îmbunătățiți forma feței.

În funcție de tehnica de execuție, puteți îmbunătăți munca glandelor sebacee, faceți porii mai puțin vizibili, strângeți pielea și restabiliți elasticitatea acesteia.

La ce vârstă și cât de des trebuie să vă masați fața?

Masajul facial cu mișcări ușoare de bătaie are un efect tonic bun. Fluxul de sânge către piele crește, este saturat cu oxigen. Această metodă ajută la menținerea mușchilor feței în formă bună. Puteți utiliza această metodă în fiecare zi, la orice vârstă.

Este recomandabil să începeți să utilizați opțiuni terapeutice pentru masajul facial, cum ar fi decongestionant, strângere, netezire și alte tipuri de la vârsta de 27 de ani. Medicii au stabilit că tocmai la această vârstă pot apărea primele semne ale îmbătrânirii pielii.

Dacă pielea este în stare normală, atunci ciclul de masaje poate fi efectuat de 1-2 ori pe an. În același timp, de 1-2 ori pe săptămână, efectuați o procedură ușoară pentru a menține fața în formă bună. Pentru a elimina anumite deficiențe sau probleme medicale, numărul procedurilor și frecvența cursului sunt stabilite individual. Aproximativ, cursul masajului facial se efectuează în conformitate cu următorul principiu:

27-30 de ani – un curs de 10 proceduri o dată pe an;
30-35 de ani – de două ori pe an, un curs de 15 ședințe;
după 35 de ani – de două ori pe an, fiecare curs de 20 de sesiuni.

Cum se face masaj facial acasă

Nu trebuie să vă înscrieți la saloane de înfrumusețare scumpe pentru a vă menține pielea într-o stare excelentă. Multe tratamente sunt potrivite pentru uz casnic și pot fi făcute independent de fiecare femeie.

Cum se face un masaj facial corect pentru a obține efectul dorit și nu pentru a dăuna? Există câteva reguli simple de urmat:

Model de mișcare pentru masajul facial
Model de mișcare pentru masajul facial
Model de mișcare pentru masajul facial

1. Masajul facial se efectuează numai de-a lungul liniilor de masaj.
2. Pielea trebuie curățată temeinic de produse cosmetice și impurități.
3. Mâinile trebuie spălate bine înainte de procedură.
4. Începeți și terminați masajul cu mișcări ușoare de mângâiere. Elemente intense, cum ar fi frecare, bătăi și altele, sunt efectuate în mijlocul sesiunii.

La domiciliu se face cu ușurință un masaj facial întăritor general . În primul rând, pielea trebuie curățată temeinic, apoi aplicați o compresă dintr-un prosop cald și umed. Aplicați ulei cosmetic sau crema preferată pe fața aburită. Trebuie să așteptați puțin până când crema este complet absorbită. Apoi, puteți începe mișcările de netezire de-a lungul liniilor de masaj.

Acest masaj se efectuează în fiecare zi, cu câteva ore înainte de culcare. Puteți începe procedura de la 5 minute, crescând treptat durata la 20 de minute.

Masajul cu linguri reci s-a dovedit bine. Are un efect pronunțat anti-edem și tonic. De asemenea, puteți aplica un masaj facial folosind tehnica Tsogan, drenaj limfatic sau masaj plastic.