De ce nu putem dormi fără o pătură, chiar și vara

Simți că păturile au puteri magice și, odată ce suntem acoperiți, adormim mai repede? Chiar și în timpul verii și în zilele caniculare, se pare că nu putem adormi fără pătura noastră. Te-ai întrebat de ce este asta?

Iată de ce suntem atât de atașați de păturile noastre:

1. Sunt o parte esențială a rutinei noastre de culcare

Folosim pături de când eram bebeluși și asta a fost gravat în rutina noastră. Suntem creaturi ale obișnuinței și, acoperindu-ne cu o pătură, este un semnal că este timpul să dormim.

2. Reglează temperatura corpului nostru

Corpul nostru reglează temperatura internă, dar când dormim, corpul nostru se răcorește și de aceea avem nevoie de pătură. Păturile reglează temperatura de care avem nevoie și ne ajută corpul să se adapteze.

3. Păturile scad anxietatea și stresul

Serotonina este o substanță chimică care ne menține calmi și fericiți. Când suntem anxioși și stresați, este greu să adormim. Din fericire, atunci când ne acoperim, nivelul nostru de serotonină crește și acele sentimente teribile se estompează.

Ne simțim protejați și în siguranță

Ați observat că, odată ce suntem acoperiți cu o pătură, ne simțim mai în siguranță? Se pare că pătura ne îndepărtează toate temerile și ne face să ne simțim protejați.