Rochiile midi: elegante și trendy din nou

Rochia midi a fost neglijată multă vreme atât de femei, cât și de profesioniștii din lumea modei: designerii au preferat să se concentreze pe modelele mini, mai provocatoare, sau pe cele lungi, considerate multă vreme întruchiparea eleganței prin definiție. Dar iată că în sfârșit s-a făcut dreptate și rochia midi începe să se bucure de atenția cuvenită. Imaginea de piesă vestimentară banală și cuminte tinde să fie înlocuită de extraordinara ei versatilitate, grație căreia poate fi purtată cu succes în orice ocazie, inclusiv la un eveniment special. Pe felamo poți găsi mai multe modele de rochii midi elegante care te vor face să te simți specială și unică la orice petrecere.

Evoluția rochiei midi

Este deja clasică imaginea eroinelor elegante din filmele clasice ale anilor 1940-1950 îmbrăcate într-o rochie sau fustă puțin peste genunchi. Femeile care au aderat cu entuziasm la mișcarea hippie din anii 1960 au decis să renunțe la această imagine tradiționalistă și să-și arate picioarele, purtând cu frenezie fuste mini. O decadă mai târziu, John Burr Fairchild, celebrul editor și redactor-șef al Women’s Wear Daily, a decretat anul 1970 drept Anul Midi. Fapt care le-a iritat pe femeile dornice să evite convențiile: majoritatea au refuzat în continuare să poarte rochii care să le acopere genunchii, în ciuda tuturor campaniilor publicitare și eforturilor retailerilor de a promova acest stil. Rochia midi a fost respinsă și următoarele decenii, fiind asociată cu o anumită imagine de femeie la locul ei. A fost redescoperită abia după 2011, când creatorii de modă au avut curajul să o readucă în actualitate, readaptând-o în stil modern prin folosirea unor croieli mai provocatoare și fluide și, desigur, a unor țesături noi. Abia când nu au mai fost constrânse de tendințe impuse la nivel oficial, femeile au redescoperit plăcerea de a purta fuste midi care să le pună în evidență feminitatea într-un stil clasic, dar mereu actual.

Fii elegantă într-o rochie midi de la Felamo

O rochie peste genunchi nu pare să fie tocmai alegerea potrivită pentru o ținută de ocazie, căci cu asemenea prilejuri fiecare femeie încearcă să fie cât mai îndrăzneață cu putință. Însă dacă îți place să fii o doamnă în adevăratul sens al cuvântului și să lași o impresie de sofisticare, o rochie midi va avea efectul garantat.

Pentru un stil clasic desăvârșit, alege o rochie midi neagră sau albă, cu aplicații sau imprimeuri de dantelă, care îi vor da o notă aparte.

Dacă ești o fire mai veselă și îți place culoarea, îți recomandăm o rochie midi cu volane stil swing, fie roz, fie bleu. Îi vei însenina pe toți cei din jurul tău.

Pentru o apariție surprinzătoare, alege o rochie midi din catifea, cu broderie florală.

Dacă ești adepta stilului hippie și vrei să mergi la o petrecere în aer liber, te vei simți elegantă într-o rochie multicoloră din șifon cu imprimeuri abstracte, fără să renunți la stilul tău.

Dacă îți place stilul retro, poartă o rochie midi clos, cu broderie Jacquard și mânecă Raglan.

Accesoriile potrivite pentru o rochie midi elegantă

O rochie midi cu tivul puțin sub genunchi te va face să pari mai înaltă și mai zveltă, iar această impresie va fi sporită dacă alegi o pereche elegantă de încălțăminte cu toc înalt; culorile potrivite pentru un eveniment special sunt negru, auriu metalic sau argintiu.

Intră pe Felamo și găsește rochia midi potrivită și accesoriile care să o pună în valoare.