Flori superbe din Romania!

Orice doamna sau domnisoara apreciaza o floare frumoasa, iar Romania nu duce lipsa de specii de flori extraordinare! Unele dintre ele sunt atat de rare, incat chiar sunt protejate prin lege si este interzisa ruperea lor!

Iata unele dintre cele mai frumoase specii de flori care pot infrumuseta ziua oricui si pot fi o alegere inspirata pentru urmatorul buchet oferit unei femei! 🙂

Trandafirul

Probabil în rândul doamnelor și domnișoarelor, trandafirii sunt unele dintre cele mai apreciate flori care se dăruiesc cu o ocazie anume… sau fără! Deși sunt unele dintre florile care se ofilesc cel mai repede, rămân în topul preferințelor, când vine vorba de un buchet frumos aranjat!

Aceștia vin în nenumărate culori, inclusiv negru, însă trandafirii negri există într-un singur loc pe Pământ și anume în Halfeti, pe malurile râului Eufrat, în Turcia. În România sunt răspândiți în celelalte numeroase culori și încântă vizual pe oricine îi privește. Trandafirii sunt folosiți pentru obținerea parfumurilor, iar in bucatarie pentru prepararea dulcețurilor, a siropurilor, etc.

Orhideea

Orhideea mai este numită și „ elixirul iubirii ” și este una dintre cele mai frumoase flori din România. In Grecia antica, aceasta floare era considerata de lux și numai cei instariti o puteau avea. Lucrurile s-au schimbat odată cu trecerea timpului, însă chiar și în zilele noastre, este considerată o floare foarte specială de dăruit și sigur va fi apreciata de catre partenera!

Bujorul

Bujorul românesc este o specie de floare unică în Europa, care crește doar în anumite zone din România si este protejată prin lege, de aproximativ zece ani pentru ca este o specie pe cale de dispariție!

Este o adevărată încântare pentru ochi și una dintre cele mai frumoase flori pe care le puteți vedea pe teritoriul României, insa nu puteti decat sa-i faceti poze pentru a ramane cu o amintire frumoasa, deoarece ruperea ei nu este permisa!

Floarea de colț – Leontopodium alpinum

O altă specie de floare protejată prin lege, este Floarea de colț sau, după cum i se mai spune, „ Floarea reginei ”. Este o floare superbă și crește în Munții Carpați, fiind declarată monument al naturii in anul 1933.

Dacă vreodată ați avut ocazia să fotografiați această floare spectaculoasă, vă puteți considera norocoși, deoarece se întâlnește cel mai des pe stâncile aproape inaccesibile omului și este deosebit de rară!

Macul de câmp

Această specie de mac este de culoare roșie, un roșu aprins care oferă un efect vizual superb! Macul de câmp crește spontan și colorează spectaculos locurile în care crește, cum ar fi chiar marginea drumului.

Este una dintre cele mai frumoase flori de la noi iar cine a avut ocazia să vadă un câmp întreg de mac roșu aprins, cu siguranță a rămas plăcut impresionat de peisaj și, dacă a avut un aparat foto la îndemână, sigur a făcut unele dintre cele mai captivante poze!

Crinul de pădure

Crinul este una dintre cele mai frumoase și grațioase plante, ca să nu mai vorbesc de mirosul parfumat, puternic pe care îl emană! Este de asemenea o specie rară, declarată monument al naturii și este ocrotită prin lege.

În Antichitate, se credea ca are forțe magice și că putea fi folosit la obținerea aurului. Bineînțeles, acestea erau doar mituri, dar în zilele noastre se considera ca aceasta floare reprezinta puritatea, frumusetea si eleganta!