Uleiul de cocos trateaza acneea!

Acneea este o afectiune a pielii care apare indeoebi la pubertate, insa si la persoane adulte, datorita dereglarilor hormonale din diverse cauze. Este o problema neplacuta si destul de agresiva, care poate sa lase cicatrici permanente pe piele, dupa ce dispare.

Desi in mod normal, acneea se manifesta la pubertate, in ultimii ani au fost inregistrate tot mai multe cazuri si la persoanele adulte, iar un remediu eficient pentru combaterea acestei afectiuni, recomandat inclusiv de catre dermatologi, este uleiul de cocos.

De ce apare si cum se manifesta acneea?

Practic, acneea este rezultatul vizibil la exterior al infectiilor de la nivelul glandelor sebacee. Acestea din urma se afla in piele si produc/secreta sebum. Sebumul este cel care are rol de a hidrata pielea si de a o apara impotriva craparii si uscarii. Grasimile acestor glande, ies uneori la suprafata, in cantitati prea mari, prin intermediul porilor si, in multe cazuri, aceste orificii se infunda cu mizerie ( spre exemplu praful ), cu celule moarte si cu bacterii daunatoare. Iata primele semne care semnaleaza aparitia acneei:

– in primul rand cosurile, destul de numeroase;

– piele iritata si inrosita;

– inflamatii.

Care este cel mai potrivit ulei de cocos pentru a trata acneea ?

Pe piata exista numeroase tipuri de uleiuri de cocos, insa pentru a trata aceasta afectiune specifica, nu este bun orice ulei de cocos. Cel mai recomandat, inclusiv de dermatologi, este uleiul de cocos de calitate superioara – uleiul organic spre exemplu, este cel mai bun si, foarte important, el trebuie sa fie rafinat!

Daca va confruntati cu forme mai grave ale acneei, uleiul de cocos nu va avea efectele dorite. Pentru formele severe ale acestei afectiuni, este recomandat sa consultati medicul dermatolog, care probabil va recomanda un tratament mult mai puternic. Insa, daca suferiti de o forma de acnee mai usoara, uleiul de cocos este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru piele.

Explicatia pentru efectele sale benefice este faptul ca acest tip de ulei contine acid capric si acid lauric – cei doi acizi sunt unii dintre cei mai puternici agenti microbieni, iar prin aplicarea uleiului de cocos pe pielea afectata, ei refac protectia microbiana a corpului si impiedica aparita si dezvoltarea infectiilor.

Cum actioneaza uleiul de cocos impotriva acneei?

Avand numeroase proprietati si beneficii, uleiul de cocos folosit impotriva acneei da rezultate pozitive si vizibile, aplicat in mod regulat. Iata cum va ajuta:

– avand proprietati antiinflamatoare, uleiul de cocos calmeaza pielea afectata si ajuta la vindecarea leziunilor cauzate de acnee;

– totodata, datorita vitaminei E din compozitie, aplicarea uleiului de cocos ajuta la mentinerea sanatatii pielii si actioneaza in mod eficient asupra functionarii optime a glandelor sebacee, prevenind infundarea porilor – astfel, este impiedicata aparitia acneei.

Cum puteti folosi uleiul de cocos?

  Pentru a trata acneea, uleiul de cocos – organic si rafinat, se poate folosi atat extern cat si intern. Pe plan extern, puteti aplica uleiul de cocos pe pielea afectata prin masare, in fiecare zi.

Pe plan intern, puteti consuma 1 – 2 lingurite de ulei de cocos zilnic, insa fara a exagera! Consumati doar cantitatea indicata!