Ce isi doresc femeile de la barbati ?!

De multe ori in viata de cuplu, atunci cand apareau certurile, discutiile in contradictoriu, am fost intrebata: “ce vrei de la mine?”. Si tot de atatea ori nu am stiut sa raspund concret acestei intrebari. Barbatii sunt mult mai directi si mai practici decat noi femeile. Ei vor sa le vorbesti direct, sa le spui lucruri concrete, sa le descrii in termenii cei mai simpli problema si poate chiar si rezolvarea acesteia sau sa asculti varianta lor de a rezolva problema. Pe cand noua, femeilor, ne plac discutiile interminabile, momentele cand ajungem sa ne contrazicem singure pentru ca lungim atat de mult o discutie incat uitam ce am sustinut la inceputul ei si nu avem o idee clara in cap asupra problemei noastre, vrem de cele mai multe ori doar sa fim ascultate si nu sa ni se ofere solutii, ne place sa avem mereu cate o replica.

Dupa toate aceste discutii am ajuns sa ma intreb intr-o zi:

Defapt de ce s-au terminat toate relatiile mele?

Chiar am intalnit eu toti idiotii din lumea asta?

Nu am noroc in dragoste? Ar trebui sa consult globul de cristal, tarotul, astrologia?

M-am nascut sub o stea nu prea norocoasa?

NU!!!

Doar ca nu stiam nici eu exact ce-mi doresc de la un barbat, ce caliati vreau sa detina, ce defecte nu pot tolera si, cand am inceput sa stiu aceste lucruri, am mizat pe calitatile mele de blonda cunoscatoare de psihologie care poate face “hocus-pocus” si poate schimba omul. Gresit! Nu am reusit decat sa ma frustrez mai tare si ei tot asa au ramas sau esenta lor a ramas tot aceasi, am reusit sa schimb doar fatada, lucruri marunte, superficiale.

Am intrebat mai multe femei ce-si doresc de la barbati si… iata raspunsurile lor si ale mele:

Ne dorim, in primul si-n primul rand, sa ne iubiti! Da!!! Vrem dragoste, sentimente, vrem sa va vedem strapunsi de Cupidon. Asta ne place cel mai mult, ne da siguranta. Daca esti indragostit de o femeie si orgoliul tau de mascul feroce a decis sa nu-i arate asta pentru ca asa trebuie sa faca un barbat, ai gresit! Noi chiar vrem sa vedem ca si tu poti fii sensibil, ca nu ne irosim sentimentele pe o bucatica de piatra.

Ne place viata voastra sociala si o viata sociala comuna si asta nu inseamna ca suntem posesive sau ca va violam intimitatea. Pur si simplu ne face placere sa ne duci la mami si la tati, sa ne prezinti prietenilor tai, sa ne inviti la evenimentele sociale, acolo unde lumea vine insotita de partener, sa-ti petreci Craciunul cu noi, Revelionul, ziua ta, ziua mea, ziua noastra. Nu-ti cerem sa ne duci la bere cu baietii. Nu vrem sa ne torturam ascultand discutii despre fotbal si despre fanteziile sexuale pe care le ai cu vecina, colega de servici sau mai stiu eu ce pornostar. Vrem doar sa fim prezente atunci cand sunt si alte femei prezente si ne-ar placea sa nu ai doar prieteni burlaci. Intalnirile in patru pot fi interesante si putem invata cate ceva unii de la altii. Schimb de experienta.

Vrem sa fii intelegator si rabdator! Stim si noi ca de cele mai multe ori avem tendinta de a ne hiperboliza problemele dar, asa suntem noi, mai sensibile, mai fragile si ne place sa ne vaitam si sa fim bagate in seama si compatimite atunci cand o facem. Deci… e timpul sa ne iei problemele in serios chiar daca sunt niste prostioare. Daca tu nu ne dai importanta, stalpul nostru de rezistenta, protectorul nostru, atunci cine sa o faca? Nu ne fa sa ne simtim abandonate, neintelese… te rugam sa ne iei in serios dramele dar, sa ne aduci totusi pe pamant atunci cand am intrecut orice limita a bunului simt, ca de exemplu facem o criza pntru ca ai intarziat 5 minute la aniversarea noastra si nu vrem sa auzim scuze ca trafic, probleme la servici si altele.

Nu mai vrem sa fim privite ca un obiect sexual! Si aici as vrea sa nu ma intelegi gresit. Ne place sa ne simtim dorite, sa vedem cum tremuri atunci cand avem o fustita pe noi si tu stii ca de sub ea scoatem o pereche de ciorapi cu portjartier exagerat de sexy, dar…  nu vrem sa sari pe noi de fiecare data cand ne aplecam sa ne legam sireturile sau de fiecare data cand iesim de la dus doar in prosop. Fii rezonabil! Te mai miri ca te numim animal cand ai asemenea porniri si nu-ti poti controla instinctele?

Te rugam, te imploram… fie-ti mila de viata noastra sexuala si fii extrem de rabdator cu noi. Promitem sa te premiem cu o pereche de ochisori extrem de senzual dati peste cap si cu un concert de gemete ce vor face sa creasca masculul din tine. Te vom sufoca cu complimentele! Sexul e ceva magic si e nevoie de timp pentru ca noi sa ne simtim bine. Stim ca tu poti ajunge la orgasm si in doua minute dar la noi nu e asa simplu. Intreaba-ne ce vrem, ce ne place, implora-ne sa-ti spunem caci ne e asa dificil sa o facem… ne e frica ca daca-ti spunem ce ne dorim o sa ne consideri niste perverse sau niste usuratice si tinem la imaginea noastra de mironosite platind atat de scump: ne privam singure de orgasme pentru ca ne e frica sa vorbim despre ce ne place si sa cerem ce ne place. Da-ne milioane de asigurari ca nimic din ce-ti vom spune in pat nu-ti va schimba parerea despre noi. Roaga-ne sa te lasam sa ne faci sa ne simtim bine. Cu cat ne simtim mai bine, cu atat mai mult sex primesti! Si stii si tu ca toata viata ai visat la o iubita care sa vrea sa faca sex toata ziua. J Poti fii sigur ca daca ne-ai adus pe culmile orgasmului am devenit proprietatea ta si nu ne mai trebuie alt barbat si stim cu totii ca ai simtul proprietatii foarte dezvoltat si-ti place sa stii ca-ti apartinem. Gandeste-te! Tu ne oferi cate un orgasm de fiecare data cand facem dragoste si uite cate iti oferim noi in schimb. Eu zic ca balanta inclina in favoarea ta, afacerea e foarte profitabila asa ca… citeste, cauta pe internet, intreaba in stanga si-n dreapta, documenteaza-te, convinge-ne pe noi sa-ti luminam calea, fa ce si cum stii numai cadoriseste-ne cu orgasme!!!

Vrem sa tii cont de dorintele noastre! Tinem mortis sa ne faci cate un cadou la aniversarile de cuplu, sa faci pe Mos Craciun, sa ne aduci flori fara vreun motiv anume… incearca sa tii cont de aceste lucruri marunte care pentru noi inseamna foarte mult. Poate vrem sa nu mai dansam singure la toate petrecerile. Invata sa dansezi pentru noi! In plus, ai si tu avantajele tale: nu mai esti gelos ca ne danseaza unul si altul, dansul e ca un fel de sport si-ti ajuta fizicul si… cireasa de pe tort! Mai e considerat si afrodiziac. Invata sa schiezi pentru noi. E mai placut sa parcurgem partia aia in doi, sa ne mai ratacim printre brazi pentru niste saruturi pasionale, sa facem miscare impreuna… decat sa ne tot astepti la barul de la teleschi si pana la inchidere sa ai vreo cinci cani de vin fiert baute. Invata sa practici macar la nivel de incepator orice activitate care noua ne face o deosebita placere si facuta in doi ar dubla placerea. Fa anumite lucruri pentru noi caci ne place sa ne simtim importante.

Fii interesat de munca noastra! Chiar daca munca noastra nu e chiar atat de interesanta pentru tine, incearca sa nu ne arati asta. Poate noua chiar ne place ceea ce facem si punem multa pasiune acolo, investim o gramada de energie, ne entuziasmam… nu ne place sa nu-ti pese deloc de rezultatul eforturilor noastre. Aici te rugam sa lasi sinceritatea la o parte. Fii ipocrit! Chiar daca nu apreciezi foarte mult munca nostra si nu ti se pare deloc interesanta, macar prefa-te ca esti curios depre ce e vorba si lauda-ne… avem nevoie de tine sa ne ridici moralul si sa ne sustii!

Vrem sa ne spui unde mergei. Da!!! Si asta nu se numeste posesivitate ci e vorba de bunul simt pe care-l ai fata de noi. Vrem sa stim cand pleci din oras. Ne facem griji pentru voi atunci cand nu ne raspunde-ti la telefon, la mesaje, cand nu stim unde sunteti. Si asta nu e pentru ca ne place sa detinem controlul ci pentru ca nici voua nu v-ar placea sa plecam fara sa va spunem. Ne facem griji cand lipsiti noaptea de acasa, nu pentru ca suntem geloase ci pentru ca ne gandim la ce ar fi putut sa vi se intample. Suntem protective si vrem sa va stim in siguranta, nu sa va verificam.

Dragii mei, am vrea tare mult sa va maturizati si sa deveniti responsabili. “Te jignesc pentru ca tu ma aduci in starea asta.” “Ne certam numai din cauza nebuniilor tale.” Bla, bla, bla… si alte replici de genul acesta. Asuma-ti responsabilitatea pentru alegerile tale, pentru greselile tale, pentru deciziile tale si nu mai spune ca faptele tale sunt o consecinta a comportamentului nostru. Nu contest! Avem si noi partea noastra de vina dar, nu ducem toata aceasta povara asa cum vreti voi sa ne faceti sa credem.

Nu mai fi baiatul lui mama, little Oedip! Femeile urasc asta la voi. “Mancare ca mama…nu face nimeni.” “Nu speli la fel de bine ca mama, nu faci curatenie ca mama…” “Ma jignesti? Plec la mama!” Si multe alte chestiuni de genul acesta… Nu ne plac! La categoria: baiatul mamei, intra si acei barbati care asteapta sa fie dadaciti. Eu stiu ca noi femeile avem simtul matern foarte bine dezvolatat dar… avem si noi nevoie de protectie, afectiune, avem nevoie sa primim, nu doar sa dam. O sa fim o viata intreaga mame cand o sa avem proprii copii si ne nastem cu simtul matern deci, nu te gandi ca ne faci o favoare punandu-ne sa ne facem antrenamentul pe tine.

Ok. Acum, ca te-ai maturizat, te rugam sa nu mai fi mereu serios. Ti-ai afisat fata aia de om matur si crezi ca acestia nu zambesc? Wrong answer! Ne place sa fii amuzant, sa zambesti, sa ne faci sa radem, cateodata sa faci si pe mascariciu… J

Acum as vrea sa iei in considerare faptul ca fiecare femeie are dorintele ei. Nu suntem toate la fel. Ceea ce ti-am spus sunt niste chestiuni elementare pe care si le doreste orice femeie. Restul… ramane sa descoperi…