Mini-ghid pentru alegerea rochiei de mireasă

Încă de mici, ne-am imaginat ziua nunții ca pe un eveniment magic în care ne vom simți ca niște prințese. Cu toate că am crescut, unele dorințe prind rădăcini în suflet, astfel că, atunci când devenim femei în toată firea ne străduim să ne apropiem cât mai mult de visul din copilărie.

Pe lângă multitudinea de aspecte de care trebuie să avem grijă în ceea ce privește organizarea nunții – de la rezervarea salonului, invitațiile, domnișoarele de onoare etc. – alegerea rochiei de mireasă reprezintă o etapă extrem de importantă care necesită toată atenția.

Dacă te afli în căutarea rochiei de vis pentru ziua nunții tale, consultă mini-ghidul de mai jos și află cum să faci alegerea corectă!

1. Documentează-te!

Primul pas în cadrul procesului de selecție este documentarea. Te poți uita în revistele de specialitate, în magazinele de profil, în showroomuri. În zilele noastre, poți găsi o varietate de modele de rochii de mireasa simple sau deosebite la prețuri speciale.

În magazine există o sumedenie de opțiuni din care poți alege rochii de tip prințesă sau de tip sirenă, cu trenă sau fără trenă, clasice sau moderne.

2. Probează mai multe modele!

Oricât de obositor ar fi, înainte de a găsi rochia perfectă, trebuie să încerci mai multe variante. Rochia de mireasă trebuie să fie „the one”, nu să rămâi cu sentimentul că dacă ai mai fi probat câteva modele ai fi găsit o alta mult mai potrivită. Cusăturile și detaliile trebuie să se îmbine perfect, iar rochia trebuie să pară că este croită doar pentru tine!

3. Alege mărimea potrivită!

Nu este recomandat să optezi pentru o mărime care să fie mai mică decât ceea ce porți de obicei chiar dacă ai în plan să slăbești până la nuntă. În general, femeile își cumpără rochii de mireasă pe mărimea lor și le ajustează ulterior, în perioada dinaintea nunții, în funcție de cum li s-a modificat corpul.

Nu uita cât de important este să arăți impecabil și să te simți confortabil în cea mai frumoasă zi din viața ta!

4. Alege un model care să te avantajeze!

Fiecare femeie are particularitățile ei, de aceea trebuie să îți alegi rochia luând în considerare forma corpului, mărimea bustului și alte caracteristici care pot avea o contribuție enormă la imaginea finală! Nu-ți face griji, designerii au în colecțiile lor rochii de mireasă la fel de frumoase pentru orice formă a corpului.

5. Atenție la materialul din care este confecționată!

Nu doar designul rochiei de mireasă este important, ci și materialul din care este confecționată. Acordă o atenție deosebită croiului, detaliilor și ai grijă să fie un material de calitate. Până la urmă, este vorba de ziua specială la care ai visat toată viața. De asemenea, gândește-te dacă este un material ușor de asortat pentru care poți găsi accesoriile  potrivite fără prea multe bătăi de cap. Dacă deja deții o parte dintre accesorii – fie că vorbim despre pantofi, geantă, tiară sau alte tipuri de bijuterii – ar fi indicat să cauți un material care să se potrivească cu acestea.

Sperăm că acest ghid îți va fi util în alegerea rochiei ideale pentru tine. Spor la cumpărături și casă de piatră!