Ce caracteristici trebuie să aibă o ușă de exterior bună

Dacă te afli în căutarea unei uși de exterior, pentru casă sau pentru apartament, trebuie să analizezi foarte bine toate variantele disponibile pe piață. Ținând cont că aceasta este „chipul” locuinței tale, trebuie să fie plăcută din punct de vedere estetic și să se potrivească perfect stilului arhitectural al clădirii.

Pe lângă designul frumos, mai contează ca ușa exterioară să fie funcțională, să asigure protecția împotriva factorilor externi și să fie fabricată dintr-un material rezistent, care garantează o durată de viață mai mare.

Ce înseamnă o ușă de intrare bună?

Fie că vorbim de ușa de intrare în apartament, sau cea de intrare în casă, trebuie să se preteze necesităților tale. Astfel, o ușă de intrare bună trebuie:

  • Să aibă minimum clasa 2 de securitate;
  • Să suporte sarcini diferite și să facă față acțiunii factorilor climatici care îi pot modifica caracteristicile;
  • Să fie însoțită de accesorii și sisteme suplimentare de protecție de calitate, de la yale, până la sisteme de închidere/încuiere performante;
  • Să dispună de balamale rezistente, cum ar fi cele din oțel;
  • Să fie în armonie cu restul construcției;
  • Să fie montată perfect, fără torsionări sau abateri de la verticalitate.

Care este cel mai bun material pentru ușa de exterior a casei?

Până mai recent, oamenii alegeau modele de uși de exterior din lemn deoarece erau cele mai accesibile din punct de vedere al prețului. În momentul de față se găsesc numeroase tipuri de uși, din materiale diferite.

Dintre cele mai populare tipuri de uși de intrare se pot menționa:

  • Ușile din lemn – încă rămân în tendințe, în special modelele din plăci de lemn dur, cum ar fi stejarul. Datorită faptului că lemnul este un material perisabil, acesta este mai potrivit pentru o ușă de intrare apartament, care nu intră în contact cu factorii externi ce ar putea să îi modifice aspectul.
  • Ușile din metal – sunt net superioare celor din lemn, în special din punct de vedere al durabilității, fiind ideale în zonele unde sunt variații mari de temperatură. Singurul lor dezavantaj este dat de faptul că multe persoane le consideră mai puțin atrăgătoare, dar există și modele cu design frumos – unele imitând perfect lemnul, în timp ce altele au inserții elegante de sticlă decorativă.
  • Ușile din fibră de sticlă – Nefiind expuse la rugină, acestea au o durată de viață foarte mare. De asemenea, sunt imune la influența factorilor de mediu, nu necesită o întreținere complexă și izolează foarte bine. Dezavantajul acestora este dat de preț – destul de ridicat în comparație cu restul tipurilor de uși de exterior.

Rom Decor – uși de exterior elegante care pot schimba total aspectul unei case

Pe rom-decor.ro se găsește o gamă variată de modele de uși pentru exterior și uși de intrare apartament, toate având un raport calitate-preț excelent.

Fie că se optează pentru un tip de ușă de intrare din lemn sau pentru o ușă din metal, Rom Decor garantează că produsul achiziționat are o durată mare de viață, iar aspectul plăcut va contribui la crearea personalității locuinței.

În plus, compania pune la dispoziție atât servicii de măsurătoare și montaj, cât și servicii de consiliere profesională. Astfel, clienții pot transforma procesul de achiziționare într-o experiență plăcută, în urma căreia se vor putea bucura de rezultatele dorite timp îndelungat.