Alegerea unei măsuțe de cafea moderne ideale pentru livingul tău

Indiferent de stilul de amenajare ales, nu uita că, pentru a obține o armonie perfectă, piesele de mobilier trebuie adaptate la cerințele încăperii pe care o decorezi. Tot mai mulți designeri de interior susțin că trebuie să renunțăm la obiectele care încarcă inutil spațiul și să adoptăm, în schimb, un stil minimalist care să ofere camerei o senzație de spațiu aerisit.

Măsuța de cafea este acea piesă de mobilier care – aleasă în mod corect – va scoate în evidență celelalte particularități ale livingului. Așadar, nu doar latura funcțională a acestui articol este importantă, ci și cea estetică.

Măsuțe de cafea moderne – criterii de selecție

Având în vedere marea varietate de articole existente în online, proprietarii care se află în căutarea unor măsuțe de cafea moderne se simt deseori copleșiți. Dacă te afli în aceeași situație, mini-ghidul de mai jos te va ajuta să faci o alegere potrivită în materie de măsuțe de cafea.

Iată câteva sfaturi salvatoare:

Decide care este locul în care vrei să așezi măsuța de cafea!

Ideal ar fi să efectuezi o măsurătoare în prealabil pentru a fi pe deplin convins că obiectul ales se va potrivi perfect în locul respectiv. Astfel, te vei asigura că măsuța de cafea pe care ai selectat-o nu e nici prea mare, nici prea mică.

În funcție de spațiul din living și de celelalte elemente de decor, ai mai multe variante de amenajare la dispoziție.

O idee ar fi să amplasezi o măsuță de cafea lângă o canapea sau între două fotolii. Dacă spațiu îți permite, poți amplasa mai multe măsuțe de cafea de diferite dimensiuni. Folosește-ți imaginația și creativitatea, iar rezultatul va fi cu siguranță pe măsura așteptărilor tale!

Care este scopul pentru care vrei să cumperi măsuța de cafea?

Înainte de a alege piesa de mobilier, trebuie să te gândești cum vrei să o utilizezi. Vrei ca aceasta să îndeplinească strict o funcție estetică adică să o utilizezi doar pentru a așeza o vază cu flori? Sau îți dorești să o folosești doar pentru a servi cafeaua? Există măsuțe de cafea moderne care au și mici spații de depozitare, dar acestea au un preț ceva mai piperat față de modelele simple.

Alege culoarea și forma măsuței de cafea!

Mediul online este bogat în opțiuni – astfel că poți găsi cu ușurință o sumedenie de măsuțe de cafea deosebite sau simple, ideale pentru livingul tău modern. Experții în design interior te sfătuiesc să alegi o nuanță mai închisă sau mai deschisă decât canapeaua sau fotoliile.

Evită să alegi aceeași culoare pentru că nu vei obține efectul dorit, ci dimpotrivă: nuanțele similare vor conferi camerei un efect anost. Ai grijă totuși nici să nu exagerezi cu combinațiile îndrăznețe pentru a nu ieși un rezultat bizar care să nu se potrivească cu restul camerei.

Măsuțele de cafea moderne de pe piața de profil vin într-o mulțime de forme – oval, rotund, pătrat, dreptunghiular. Alege ceva ce îți place fără a face rabat de la calitate.

Alege o măsuță de cafea în conformitate cu stilul de amenajare!

Dacă ai optat pentru un design nordic, atunci este evident că și măsuța de cafea pe care o vei alege trebuie să respecte regulile acestui stil. În caz contrar, riști să strici efectul decorului.