Relația toxică – Cum să ieși din ea?

Se consideră că relațiile toxice, sunt cele în care partenerul ignoră dorințele și nevoile partenerei sale, iar acest lucru poate distruge o femeie. De fapt, acesta este doar un exemplu al unei relații nesănătoase. Mult mai des, comportamentul toxic nu este luat în considerare, și, ca atare, trăiești ani de zile fără să observi ce anume îți distruge dragostea. În plus, nefiind capabilă să recunoști propria „toxicitate”, poți ajunge într-o nouă relație cu aceeași toxicitate.

Obiceiuri – Jocul tăcut

Orice relație, chiar și cea mai bună, poate deveni toxică, și mai mult decât atât, poate rămâne blocată, atunci când oamenii nu pot vorbi despre emoțiile și sentimentele lor. Situația este clasică: „Ce s-a întâmplat?” – „Nimic!”. O femeie așteaptă ca un bărbat să ghicească ce vrea să facă sau să spună în acel moment. Și, de regulă,  așteaptă degeaba. În loc să se deschidă în relația cu partenerul ei, care de exemplu, nu a sunat timp de două zile, continuă să se prefacă că totul este bine, în loc să spună că a fost îngrijorată, că a fost destul de neplăcut sau că nu înțelege de ce a dispărut atât de mult.

Acest comportament este înșelător. Și, din nefericire, majoritatea femeilor fac acest lucru, în stări complet diferite, vârstă, experiență și educație. Tăcerea pune o imagine complet diferită în mintea bărbatului. Dacă el nu a sunat timp de două zile și nimic nu s-a schimbat, înseamnă că totul este bine. De aceea, relațiile devin toxice. Femeia sugerează sau tăgăduiește, omul interpretează prost acest indiciu sau nu reacționează deloc. În 90% dintre cazuri, bărbații nu se întreabă de ce partenerele lor nu sunt îngrijorate, din cauza lenei  masculine, le displace să poarte astfel de conversații, dar în niciun caz din mândrie. Multe femei nu înțeleg astfel de indicii. Drept urmare, femeia se simte neprețuită și ofensată, fără să spună nimic, iar bărbatul se plictisește, și, ca rezultat,  începe treptat să se îndepărteze de partenera sa.

Cum să ieși dintr-o relație toxică?

Declară-ți emoțiile. Fără sugestii și fără a juca un joc ”de-a v-ați ascunselea”, exprimă-ți sentimentele și cât mai exact posibil. Prin urmare, aceasta este direcția principală pentru a face ca partenerul să-și schimbe comportamentul în viitor. Oricine, chiar și cea mai frumoasă femeie, are nevoie de complimente și este important ca ea să simtă valoarea ei în ochii partenerului său. Puține femei pot vorbi deschis despre asta. Unor astfel de femei li se pare că pierd mult în ochii partenerului, dacă își exprimă sentimentele. Însă nu este așa. Dimpotrivă! Doar așa – declarând emoțiile, reacțiile partenerului vor fi diferite, și totul, va merge în bine.