Femei puternice – Frica de adevăr

I-a spus că este o femeie independentă, și,  iată ce i-a scris prietenul ei a doua zi:

„Niciun bărbat nu iubește o femeie puternică. Bărbații se așteaptă ca femeile sa fie slabe și vulnerabile. O femeie puternică este  o femeie nemiloasă sau epuizată. În cele din urmă, este doar neatractivă. „

A citit acest mesaj. A oftat, calmă. L-a recitit, rezistând dorinței incredibile de a scrie acestei persoane tot ceea ce crede, declanșând astfel un război  prelungit, care în cele din urmă ar fi dus la faptul ca, în cele din urmă, fiecare să rămână la opinia lui. Însă, această descriere nu a lăsat-o deloc în pace, și, nu a rezistat tentației de a-i răspunde.

Sunt o femeie puternică, pentru că știu cu fermitate cine sunt

Ascultă, o femeie puternică se poate ridica singură. Acest lucru înseamnă că sunt o persoană întreagă, una independentă de oricine și capabilă să mă sprijin singură. Aceasta înseamnă că am propriile opinii și principii, la care întotdeauna ader.  Însă, acest lucru nu înseamnă că nu am niciodată nevoie de ajutor. Pun întrebări și destul de frecvent. Dar asta nu înseamnă că sunt slabă. Acest lucru sugerează că sunt în măsură să recunosc că nu sunt o super-femeie și că am nevoie de alți oameni. A fi puternică nu înseamnă că mă închid față de alții, pentru că eu aș crede că sunt mai bună decât ei. Aceasta nu înseamnă că pot suprima opiniile altor persoane. Aceasta nu înseamnă că eu sunt „nemiloasă sau chinui pe alții”. O femeie puternică este o femeie care se iubește pe sine și lumea din jurul ei și, prin urmare, este încrezătoare, pozitivă și gata să iubească.

Și faptul că femeile puternice sunt greu de iubit, este o idee complet greșită. De fapt, totul este exact opus. O femeie puternică este  cea mai bună femeie de iubit. Sunt un personaj foarte puternic, dar în același timp capabilă să simpatizez. Noi, femeile puternice ne iubim sincer, pentru că în primul rând, știm să ne iubim pe noi înșine. Dacă noțiunea de „femeie puternică” te sperie, înseamnă că știi că o astfel de femeie te va face să gândești și să te schimbi, să te facă să vezi lumea altfel, provocându-te. Dar, în același timp, îi va permite partenerului, să îi arate și el o altă lume și să descopere împreună o lume nouă. Noi, femeile puternice, cunoaștem valoarea unei relații, vulnerabilitatea, pasiunea și puterea.”