Cum alegem o bicicletă pentru copii?

Există mai multe motive care te-ar putea determina să îi cumperi celui mic o bicicletă. Copiii au mai multă energie de consumat, iar părinților le revine sarcina de a căuta mereu activități plăcute și relaxante în care să îi angreneze pe cei mici.

În primul rând, mișcarea îl va ajuta pe cel mic să se mențină într-o formă sănătoasă.

În al doilea rând, componenta de socializare este un alt aspect care se va îmbunătăți odată ce micuțul sau micuța ta va învăța să meargă pe bicicletă. În general, copiilor le place să petreacă timpul alături de prietenii lor.

Nu în ultimul rând, copilul tău își va petrece timpul într-o manieră activă, plăcută și relaxantă fără a sta cu ochii lipiți de ecranul televizorului sau al PC-ului.

În prezent, pe piața de profil, poți găsi cu ușurință atât biciclete de copii ieftine, cât și biciclete de copii ceva mai scumpe. Important este să găsești modelul ideal pentru micuțul tău.

Dar cum alegem bicicleta pentru copii și ce factori ar trebui să luăm în considerare? Dincolo de prețuri, branduri și producători există și alte criterii de care trebuie să ținem cont atunci când alegem bicicleta de copii. Cei de la MyKitty îți oferă câteva sfaturi care te pot ajuta să faci alegerea potrivită în materie de biciclete copii:

  • Ține cont de vârsta și înălțimea copilului

Poate ai observat că multe biciclete sunt clasificate și împărțite pe grupe de vârstă. Ei bine, fiecare copil are ritmul său de dezvoltare așa că un cuvânt de spus îl are și înălțimea pe care o are copilul. Așadar, atunci când alegi bicicleta, mărimea roților este un criteriu de selecție pe care trebuie să îl corelezi în raport cu vârsta și cu înălțimea copilului. Potrivit recomandărilor experților, mărimea unei roți de biciclete de copii trebuie să fie de:

  • 12″ – vârstă 2-5 ani, înălțime 60-90 cm;
  • 14″ – vârstă 3-7 ani, înălțime 75-100 cm;
  • 16″ – vârstă 4- 9 ani, înălțime 85-120 cm;
  • 20″ – vârstă 6 și 11 ani, înălțime de 110-140 cm;
  • 24″ – vârstă > 11 ani, înălțime 130-160 cm.
  • Ține cont de greutatea copilului

Alege o bicicletă cât mai ușoară care să îi permită celui mic să o manevreze cu ușurință – mai ales în zonele înguste sau la bordurile trotuarelor. În mod normal, o bicicletă ar trebui să cântărească aproximativ1/5 din greutatea celui mic. Cu alte cuvinte, în cazul unui copil de aproximativ 15-20 kg, bicicleta ar trebui să aibă în jur de 3-4 kg.

  • Accesorii pentru bicicleta de copii

Orice părinte își dorește siguranță maximă pentru copilul său. Tocmai de aceea, ar trebui să achiziționezi echipamente de protecție necesare pentru curse cât mai sigure – cotiere, genunchiere și căști de protecție. Specialiștii susțin că purtarea unei căști de protecție reduce riscul apariției traumelor cu 80%, un procent care nu este deloc de ignorat. În plus, poți găsi, cu ușurință, în zilele noastre echipamente care se asortează cu bicicletele. Astfel, micuțul tău va fi mai mult decât încântat să poarte echipamente cu personajele lui preferate.

Poți comanda online astfel de articole din magazinul MyKitty la prețuri prietenoase. Oferta de produse destinate copiilor este extinsă, iar stocul este mereu actualizat pentru ca tu să te bucuri de un raport excelent între calitate și preț.