Proceduri de înfrumusețare – măști de față

Masca de față este una dintre cele mai comune și accesibile proceduri oferite de saloanele de cosmetica, pentru îngrijirea pielii feței. Compoziția măștilor este un amestec de componente pentru un anumit tip de piele și care se aplică pe o piele curățată anterior, pentru a obține efectul dorit. Masca de față este una dintre cele mai comune și accesibile proceduri, oferite de saloanele de cosmetica in complexul de proceduri cosmetice pentru îngrijirea pielii feței. Se crede că prima mască cosmetică a fost inventată de regina egipteană Cleopatra, aceasta fiind cel mai mare expert din antichitate, folosind mijloace de cosmetică medicală și decorativă. Albirea cu lut și măștile cu lapte de miere hrănitoare, au îmbunătățit și au revigorat tenul, conferindu-i o piele catifelată și strălucitoare. Cu toate acestea, în acele zile, cea mai mare importanță era acordată cosmeticelor decorative, care adesea aveau semnificație rituală, în timp ce măștile erau utilizate pe termen lung pentru a obține rezultatul așteptat.

Clasificarea măștilor de față

Măștile pentru față sunt clasificate în funcție de multe caracteristici. În primul rând, sunt împărțite în măști profesionale și măști pentru uz casnic. Saloanele de înfrumusețare utilizează măști profesionale pentru față. Ele au adesea o compoziție foarte complexă, inclusiv multe ingrediente. Măștile profesionale sunt realizate cu componente de bază și componente active. Ingredientele active din măști sunt folosite pentru un anumit tip de piele și o anumită problemă, cum ar fi pielea grasă, uscată, mixtă, pentru pielea sensibilă, alergenică, pentru pielea cu probleme, pentru pielea cu rozacee, pentru pielea pigmentată etc.

Textura măștilor de față

  • Pudră – componentele măștilor pudră sunt uscate și trebuie diluate pentru a face o mască. Ca diluant, se utilizează cel mai adesea apă, peroxid de hidrogen sau alte preparate speciale. Măștile pudră includ componente minerale, de obicei argilă sau noroi medicinal.
  • Măștile cremoase au o textura mai delicată, fiind împărțite în uscate și non-uscate și sunt folosite pentru hidratare și nutriția pielii
  • Măștile gel sunt produse pe bază de extract de aloe, alcool, uleiuri esențiale și sunt folosite pentru pielea uleioasă și pentru îngustarea porilor, uscarea și ameliorarea inflamației.
  • Fiolele de colagen sunt un tip special de măști, care sunt fabricate pe bază de colagen. Efectul principal este întinerirea pielii și au un efect bun asupra pielii decolorare și a pielii gâtului.
  • Măștile de plastizare  creează un efect bun de reîntinerire și anti-edem, fiind utilizate în special, pentru petele de vârstă.  Adesea includ în componența lor săruri de acid alginic, rășini, parafină, agenți de gelifiere. Diferitele componente adiționale dau efecte suplimentare.