Balsam si sampon pentru toate tipurile de par

Parul este poate cea mai atractiva parte din infatisarea noastra (si cea mai flexibila in sensul ca ne putem vopsi, ne putem coafa sau ne putem tunde cum dorim). E usor sa ne schimbam rapid lookul daca ne raportam doar la par. Parul curat si stralucitor poate adauga un plus de personalitate si atractie. Exista o gama imensa de balsamuri si sampoane pentru toate tipurile de par pe piata si mai toate ne promit cresterea volumului, sanatate, stralucire, aspect mai placut, hidratare.

Cand faceti cumparaturile este important sa intelegeti scopul samponului si balsamului ca sa decideti ce trebuie sa cumparati.

Samponul este un produs de ingrijire a parului, un amestec special de sapun si apa, utilizat pentru indepartarea murdariei, a uleiurilor, a matretii, a poluantilor si a altor particule contaminante care se acumuleaza la nivelul parului. Samponul contine de obicei detergenti si surfactanti. Exista sampoane pentru diverse tipuri de par (de exemplu pentru par gras) si sampoane pentru toate tipurile de par.

Cat priveste balsamul, acesta este un produs special de ingrijire a parului. Este ma gros comparativ cu samponul. Balsamul modifica textura si aspectul parului. Cu ajutorul balsamului, parul uscat si fragil va ramane mai hidratat si mai stralucitor.

Balsamul contine emolienti ce reduc evaporarea de pe piele si par, ceea ce face ca scalpul sa ramana mai bine hidratat. Emolientii lucreaza prin atragerea apei in piele (umectant), reducand pierderea apei prin crearea unei pelicule pe piele (ca si uleiul mineral) sau prin refacerea elementelor care lasa parul stralucitor si moale.

Samponul pentru toate tipurile de par ajuta la indepartarea grasimii, a prafului, a poluantilor si a celulelor moarte ale pielii care se acumuleaza pe firele de par. Curata bine parul si il lasa proaspat si curat. Pe de alta parte, balsamul inmoaie si hidrateaza firele de par, facandu-le mai usor de pieptanat si de coafat.

Samponul pentru toate tipurile de par are rolul de a curata si de a spala parul, asa cum sapunul spala mainile si corpul. Pe de alta parte, balsamul restabileste stralucirea si echilibrul PH-ului parului. In timp ce sampoanele contin agenti de spalare mai blanzi, astfel incat sebumul care protejeaza parul ramane intact, balsamurile contin hidratanti cu proteine pentru a face parul mai puternic si pentru a-i conferi un aspect lucios.

Chiar daca unele produse de ingrijire a parului sunt sampoane si altele contin formule tip balsam, mai noi exista pe piata combinatii de tip 2 in 1 sampon + balsam.

Daca vreti sa cumparati balsam sau sampon pentru toate tipurile de par utilizati produse naturale, fara parabeni, bogate in cele mai bune substante organice active.