Mamă singură – independență sau prostie?

Sociologii, psihologii și educatorii sună alarmă: tot mai multe femei refuză o familie cu drepturi depline, preferând viața de mame singure. Situația în care o femeie refuză deliberat să se căsătorească, alegând o astfel de viață „independentă” pentru ea însăși și pentru copilul ei, devine din ce în ce mai comună. Care sunt rădăcinile unei astfel de decizii? Neîncrederea față de oameni, dorința de independență sau doar o prostie? După mai multe analize, am selectat cele mai comune argumente în favoarea vieții mamelor singure.

”Am ales un bărbat sănătos”

La prima vedere, aceasta este o poziție destul de ciudată, dar să nu ne grăbim să concluzionăm. Una dintre mamele singure spune că a ales lung și cu grijă „materialul genetic”.  Din natura sa, se îndrăgostea foarte repede de orice bărbat incredibil de ciudat. Fie că era un muzician rătăcitor, fie că era un yoghin ciudat. În cele din urmă, ea a decis să nască un copil cu un bărbat fizic sănătos, în mod deliberat. A găsit un astfel de bărbat și a născut un copil minunat. Nici măcar nu s-a gândit să se căsătorească cu el, deoarece nu l-a iubit deloc.

Acum crește o fiică minunată cu gene minunate. Nici măcar nu se gândește să facă o magie pentru a-i aduce fiicei sale un tată. Se gândește că nu merită să-și rănească propriul copil impunându-i un bărbat de care poate ar fi îndrăgostită.
Consideră că abordarea ei este absolut corectă, alegând să-și crească copilul de una singură.

”Instituția familiară nu mai este aceeași”

Într-o scurtă reluare, această poziție sună astfel: oamenii nu mai vor să trăiască într-o singură căsătorie toată viața lor. Bărbații aproape din copilărie se concentrează asupra faptului că, după patruzeci de ani, își vor schimba soția cu o femeie mai tânără. Acest lucru a devenit o chestiune de prestigiu. Astfel, femeia nu dorește să fie abandonată și nu vrea să-și expună copilul unei astfel de experiențe, preferând să fie o mamă singură.

”Nu cred că există tați buni în rândul bărbaților moderni”

De la un bărbat modern, te poți aștepta la orice: capacitatea de a câștiga bani, abilitatea de a folosi parfumuri, abilitățile în intimitate, erudiția, simțul umorului. Cine spune că un bărbat ar trebui să fie și bun tată?  Cine îl învață? Aproape nimeni. Atunci de ce se stabilește că o femeie trebuie să ofere posibilitatea unui bărbat de a fi tată? De ce există această concepție asupra unui bărbat? Ea  însăși își crește copilul, și, o face așa cum vrea.