De ce sa folosim cosmetice bio ?

Beneficiile cosmeticelor bio

Ganditi-va la numarul de produse cosmetice pe care le utilizati: pentru curatarea tenului, mascara, sampon, demachiant, lotiune de curatare, crema hidratanta, ruj, parfum, dermatograf, fond de ten etc. Le utilizati zi de zi si de cele mai multe ori acestea raman pe pielea dumneavoastra timp de mai multe ore. Tot mai multi oameni incep sa-si dea seama ca o mare parte din ceea ce aplica periodic pe piele sunt substante chimice nocive. Mai multe studii recente arata, de asemenea, ca multe produse cosmetice traditonale contin ingrediente cancerigene, neurotoxice si de inrerupere hormonala.

Nevoia de cosmetice bio

Pielea noastra poate sa absoarba pana la 60% din produsele cosmetice pe care le aplicam. Ca urmare, utilizarea acestor produse cosmetice traditionale duce inevitabil la acumularea de substante chimice in organismul nostru. In cele din urma se poate ajunge la probleme de sanatate grave. Pentru a evita acest lucru, trebuie sa gasim o sursa sigura pentru nevoile noastre. Iar aceasta sursa a fost deja identificata: produsele de ingrijire si cosmeticele bio.

Ce sunt cosmeticele bio?

Pentru ca un produs sa fie etichetat drept „bio”, trebuie ca un procent semnificativ (cca 95%) din ingredientele sale sa fie bio. In plus, aceste ingrediente trebuie extrase prin folosirea unor metode naturale si supuse unei prelucrari minime. Produsele cosmetice bio evita utilizarea de substante chimice sintetice, de conservanti artificiali, de organisme iradiate, modificate genetic si testate pe animale. Cele mai multe din substantele de compozitie provin din agricultura ecologica.

Beneficiile cosmeticelor bio

1. Reduc „povara” de produse chimice pe care o purtati zilnic. Indiferent de pret, produsele de frumusete conventionale contin numeroase substante toxice. Utilizarea lor zilnica duce la adunarea mai multor substante chimice in organismul dumneavoastra. Aceasta acumulare chimica poate determina aparitia unor probleme de sanatate diverse, lucru demonstrat de multi cercetatori.

2. Cosmeticele bio sunt mai sigure. Deoarece aceste produse bio sunt realizate din ingrediente naturale, cultivate ecologic este putin probabil ca ele sa provoace efecte secundare negative. Prin folosirea lor veti putea evita urmatoarele dezavantaje asociate cu produsele cosmetice conventionale:
– uscare excesiva si exfolierea pielii
– agravarea problemelor respiratorii, a sinuzitelor si astmului
– reactii alergice, cum ar fi eruptii cutanate
– deteriorarea pielii, a parului si a ochilor din cauza unei expuneri indelungate la substante chimice dure
– risc crescut de cancer, probleme cu ficatul si afectiuni ale sistemului imunitar.

3. Cosmeticele bio sunt mai eficiente. Alimentele ecologice au un nivel ridicat de substante nutritive, inclusiv vitamine esentiale, minerale, metaboliti secundari cum ar fi fitonutrienti, flavoinoide si polifenoli.

Nu asteptati sa apara un efect advers ca urmare a utilizarii cosmeticelor traditionale si alegeti acum o alternativa mai buna, reprezentata de cosmeticele bio, care va ajuta sa va mentineti pielea proaspata si frumoasa. Exista mai multe optiuni pentru inlocuirea produselor cosmetice chimice.