Un păr mătăsos, puternic și lung!

Majoritatea femeilor visează să aibă părul lung, puternic și mătăsos, pentru că părul a fost întotdeauna considerat unul dintre cele mai durabile simboluri ale frumuseții feminine. În prezent nu toate fetele se pot lăuda cu frumusețea părului, nici chiar atunci când fetele sunt destul de tinere, iar acest lucru se transformă uneori într-o dorință imposibilă.

Ce determină creșterea părului

Caracteristicile de creștere a părului, depind de foarte mulți factori, cum ar fi,  predispoziția genetică, tipul părului și a pielii, stilul de viață etc. Și, dacă ești constant nervos, nu mănânci ceea ce trebuie, iar părul nu primește vitamine și minerale din interior, atunci nici cele mai scumpe produse de păr, atât cosmetice cât și farmaceutice, nu te vor ajuta. Se știe că părul crește din foliculii de păr și depinde de echilibrul chimic din interiorul lor cât de repede crește, de modul în care simt etc. Fiecare om are trei perioade de creștere a părului. La început, parul creste in mod activ timp de 2-5 ani, după care creșterea se oprește, iar această stare poate dura până la 3 luni și apoi cade pentru a face loc altor noi fire de păr. Acest proces are loc în mod diferit pentru fiecare persoană, și, în special depinde de vârstă. Cu toții știm că persoanele în vârstă au păr mai slab și mai subțire iar creșterea mai lentă.

Cum să accelerezi creșterea părului

Persoanele adulte pot accelera creșterea părului, dacă au o dorință fierbinte și fac eforturi rezonabile pentru aceasta. Atunci, părul nu va crește cu 1,5 cm pe lună, ca de obicei, ci cu 2, 3 cm sau chiar 5 cm, deși ultima valoare este o raritate. Cheia succesului pentru creșterea rapidă a părului, este buna îngrijire, precum și vindecarea, nutriția și stimularea foliculilor. Este mai bine să începi cu alimentația. Dacă părul va primi în mod regulat substanțele necesare din interior, atunci în câteva luni va deveni gros, puternic și strălucitor, iar creșterea va fi accelerată. Dintre vitamine, cele mai importante sunt A, C -care îmbunătățește circulația sângelui, complex de vitamina B- care dă o culoare frumoasă și sănătoasă părului, vitamina E, precum și suplimente farmaceutice naturale, însă trebuie să le folosești cu mare atenție, deoarece supradozajul poate duce la efecte adverse, adică la căderea părului și nu la creșterea lui.

Remedii pentru creșterea părului la domiciliu

Există multe remedii originale pentru creșterea părului , și, există și remedii care pot fi folosite de orice femeie, la domiciliu. De exemplu, poți folosi un cocktail din ulei de nucă de cocos, măsline și ulei de ricin. Toate aceste ingrediente se pot găsi la magazinele cu produse naturiste. Amestecul de ulei, ușor încălzit se pune cald pe rădăcinile părului și se lasă să acționeze un timp, înainte de spălare. Creșterea părului se va îmbunătăți cu siguranță.