Măști simple pentru o piele radiantă

Sănătatea strălucitoare, frumusețea și prospețimea pielii feței sunt o realitate accesibilă tuturor. În 20 de minute poți face o procedură expresă cu produse obișnuite, care îți vor curăța pielea, o vor hidrata, o vor îmbogăți cu vitamine și minerale, o vor reîmprospăta, vor elimina petele pigmentare și  vor elimina deficiențele. Transformarea este acolo, în mâinile tale.

Mască cu iaurt

Iaurtul natural hidratează, reglează echilibrul de grăsime al pielii, are proprietăți antiinflamatoare, consolidează pereții vaselor de sânge, mărește producția de elastină și colagen, curăță porii, dă strălucire și netezește ridurile. Iaurtul ca o componentă a măștilor de casă, nu are contraindicații și restricții.

ingrediente:

  • 50 ml iaurt natural;
  • 1 lingurita de suc de citrice (lămâie, portocale, grapefruit).

Amestecă componentele, aplică masca pe față, în zona din jurul ochilor, gâtului și decolteului timp de 15 minute. Spălă fața cu apă caldă, apoi irig-o cu apă minerală rece. Lăsă pielea să se usuce în mod natural.

Masca cu banane

Banana îmbogățește pielea cu vitamine, mărește elasticitatea și fermitatea, elimină liniile fine, normalizează procesele metabolice la nivel celular, elimină uscăciunea, îmbunătățește tonusul feței. Masca de banane este cea mai bună pentru pentru femeile cu vârsta de peste 30 de ani.

ingrediente:

  • 1 banană coaptă;
  • 2 lingurițe de miere naturală.

Pasează o banană coaptă și adăugă miere. Curăță pielea și aplică amestecul pe față și pe gât. Timp de acțiune – 15-20 de minute. Spălă masca de pe față cu apă caldă și apoi irig-o cu apă rece.

Masca cu căpșuni

Căpșuna are proprietăți antiinflamatorii și hidratante, protejează pielea de radiațiile ultraviolete și îmbătrânirea prematură, restaurează celulele deteriorate, normalizează umiditatea, strânge porii. Căpșuna este un ingredient al măștilor și este potrivită pentru orice tip de piele. Ea elimină la fel de bine inflamațiile de pe pielea tânără (acnee) și reînviorează pielea obosită.

Atenție! Căpșuna este un alergen puternic.

ingrediente:

  • 5-6 bucăți căpșuni ;
  • 1/2 linguriță de miere.

Pune căpșunele și adăugă miere. Aplică pe față și gât timp de 15-20 de minute și apoi clătește cu apă caldă.

Masca cu struguri pentru întinerire

Strugurii accelerează regenerarea celulară, normalizează procesele metabolice ale pielii, hidratează activ, întineresc, fac pielea elastică, îmbunătățesc proprietățile naturale protectoare. Masca de față cu struguri este ideală atât pentru pielea maturată, obosită, cât și pentru orice tip de piele.

ingrediente:

  • 5-6 boabe de struguri;
  • 1/2 linguriță de miere.

Adăugă miere în pastă de struguri. Aplică  masca pe fața curațată în prealabil, pe gât și zona decolteului. Timpul de acțiune este de 20 de minute, după care se spală fața cu apă caldă.