De ce sa folositi produse naturiste?

Cand esti obisnuiti sa faci lucrurile cum trebuie intotdeauna, s-ar putea sa nu intelegi de ce trebuie sa invingi rutina si sa faci alegeri noi. Dar dupa ce veti compara beneficiile pentru sanatate a produselor naturiste, veti constientiza rapid ca este necesar sa adoptati un nou stil de viata, natural, cu produse sanatoase care sa va mentina frumusetea, care sa va ajute sa aratati si sa va simtiti grozav.

De ce sa folositi produse naturiste?

1. Din motive ecologice. Produsele conventionale obtinute din ingrediente chimice au un impact negativ asupra mediului. Companiile de productie a produselor de frumusete pe baza de substante chimice, distribuie aceste ingrediente in aer, in apa si chiar in canalele de scurgere. In schimb, cand se obtin produse naturiste, mult mai putine chimicale (sau chiar deloc) nu se arunca in apa si in aer.

2. Evitati iritatiile. Produsele chimice, colorantii artificiali care se regasesc in produsele de cosmetica si de ingrijire corporala pot provoca roseata, iritatie si eruptii. Multi oameni sunt de asemenea alergici la multe substante chimice care se gasesc deseori in asemenea produse. In schimb, produsele naturale contin doar ingrediente naturale iar daca le folositi riscurile de a dezvolta iritatii si alergii sunt zero.

3. Miros. Aromele artificiale sunt concepute pentru a acoperi mirosul de substante chimice utilizate in produsele de frumusete si sanatate. In consecinta veti avea parte de o substanta chimica ce acopera o alta substanta chimica. Toate aceste mirosuri chimice pot provoca dureri de cap. In schimb, produsele naturiste au mirosuri naturale, si nu reprezinta cocktail-uri de chimicale. Produsele de infrumusetare si sanatate pe baza de uleiuri esentiale naturale pot fi folosite in aromoterapie.

4. Fara efecte secundare. Parabenii sunt utilizati in procesul de obtinere a produselor de ingrijire conventionale pe post de conservanti, pentru a prelungi termenul de valabilitate a produselor. Cu toate acestea, parabenii sunt sintetici si imita hormoni naturati din corp. Multe persoane isi fac probleme ca acestia pot altera functiile sistenului endocrin al organismului. Ingredientele artificiale cum sunt parabenii pot creste termenul de valabilitate al unui produs, dar ar putea avea si unele efecte secundare nedorite.

In schimb, produsele naturiste contin conservanti naturali, cum ar fi semintele de grapefruit, care nu va afecteaza organismul. Iar in timp ce unele persoane pot dezvolta alergii la cateva ingrediente naturae (de exemplu lanolina care provine din lana si care poate fi un factor alergenic pentru anumite persoane) efectele sunt mult mai usor de inteles decat in cazul ingredientelor sintetice.

In concluzie, merita sa folositi produse naturiste in detrimentul celor pe baza de ingrediente chimice care va pot pune in pericol sanatatea.