Vrei să ai un păr frumos? – Tratamente potrivite pentru părul gras

Părul lung, sănătos și bine îngrijit este visul oricărei femei. Dar grija pentru el poate provoca o mulțime de probleme, dacă este predispus la îngrășare. O parte dintre femei, încearcă să repare situația cu spălarea zilnică a capului. Însă, puține fete știu că repetarea frecventă a acestei proceduri poate distruge structura părului. Există multe motive care duc la îngrășarea scalpului. Cea mai comună, este insuficiența hormonală. Însă, există remedii pentru părul gras. După ce ai determinat cauza care a dus la îngrășarea părului, poți începe un tratament care să dea cele mai eficiente rezultate.

Produse farmaceutice

Compoziția medicamentelor farmaceutice include vitaminele A, B, E și zinc. Pentru a obține efectul maxim, este necesar să combini consumul de medicamente cu un stil de viață sănătos și o alimentație adecvată. Cele mai populare  medicamente sunt următoarele: piriton de zinc, care poate fi eliberat sub formă de șampoane, creme și aerosoli, sulfit de seleniu, care este un produs sub formă de șampon și pastă, sulf-salicilic unguent pentru normalizarea glandelor sebacee. Înainte de a utiliza oricare dintre mijloacele indicate, este necesar să consulți un specialist. Produsele farmaceutice bazate pe gudron, sunt relativ sigure. Cele mai eficiente sunt șampoanele și tratamentele care includ gudron de mesteacăn, având proprietăți antibacteriene și exfoliante. În plus, există produse care normalizează secreția glandelor sebacee.

Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale sunt un alt tip de produs pentru părul gras. Cu fiecare șamponare, trebuie să adăugi câteva picături de acest ulei esențial. Efectul se va observa după câteva săptămâni. Cele mai frecvent utilizate uleiuri esențiale, sunt următoarele: menta, citrice, rozmarin, pin și brad. Aceste extracte pot reduce activitatea glandelor sebacee și pot restabili structura părului din interior. Pielea uleioasă a scalpului poate fi cauzată de o îngrijire incorectă a părului sau de o serie de boli. Acestea includ dermatita seboreică, tulburări hormonale și predispoziția genetică a organismului la astfel de probleme. Remediile pentru părul gras pot fi găsite în orice farmacie, dar înainte de a le utiliza, de asemenea, ar trebui să consulți un specialist.

Plante medicinale

Pe vremea bunicelor noastre nu era o asemenea abundență de tratamente pentru părul gras. La îndemâna lor erau plantele medicinale. Medicina modernă recunoaște eficiența acestor instrumente. Dermatologii recomandă folosirea următoarelor plante medicinale, pentru tratarea părului gras: brusture, calamus, mentă, cimbru, tei și frunze de mesteacăn. Ele sunt utilizate pentru prepararea unui cocktail  terapeutic, din 2 linguri de amestec de plante, infuzate cu o ceașcă de apă fierbinte.