Frumusețe – Secrete și trucuri pentru un ten tânăr și frumos

Astăzi, multe femei își doresc ca pielea să rămână tânără și frumoasă. În acest caz, principala problemă care împiedică menținerea tenului tânăr, este apariția ridurilor. În 2004, în SUA, s-a constatat că cea mai frecventă manipulare cosmetică în acest sens, este administrarea de preparate care conțin toxină botulinică, cum ar fi Botox Cosmetic. Ridurile sunt cavități sau caneluri pe suprafața pielii, care rezultă din multe cauze și care duc la îmbătrânirea prematură a pielii, datorită efectelor factorilor interni și externi. Deși predispoziția genetică este un factor important în apariția ridurilor, stilul de viață, de exemplu, asociat cu expunerea frecventă la lumina soarelui sau fumatul, este de asemenea un factor de îmbătrânire a pielii.

Tenul ridat, este, de asemenea, rezultatul schimbărilor inevitabile legate de vârstă. După 25 de ani, procesul de îmbătrânire începe să devină neobservat. Sinteza colagenului și elastinei încetinește, excreția fluidelor și respirația cu oxigen se deteriorează. În fiecare zi, ridurile devin tot mai vizibile și mai adânci. Poți opri procesele care distrug frumusețea și prospețimea, alegând metode  pe care le poți folosi acasă. Compozițiile naturale și munca complexă de îngrijire a pielii îți permite să îți recâștigi tinerețea.

Tratamente

Masaj. Masajul sporește circulația sângelui, stimulând procesul de reînnoire a epidermei și are un efect benefic asupra întregului corp. Prin urmare, poți merge la un salon de înfrumusețare sau îl poți executa acasă prin vizualizarea videoclipurilor de antrenament de pe internet.

Măști. Pierderea elasticității și a prospețimii, sunt primele semne ale îmbătrânirii. Folosind rețete populare, este posibil să îți îmbunătățești tonusul epidermei. Cosmeticele organice vor reduce numărul ridurilor, și, de asemenea, vor reîmprospăta și vor întări capilarele faciale. Pielea uscată, slăbită, predispusă la apariția ridurilor premature, necesită o hidratare profundă. Este ușor să restabilești conturul facial, să dai pielii netezire și să reduci vizibilitatea ridurilor, dacă vei folosi măști cosmetice naturale, preparate cu propriile mâini sau măști cosmetice profesionale, cumpărate dintr-un magazin de specialitate. Iată câteva remedii pe care le poți folosi cu toată încrederea:

  • Argila cosmetică este bogată în fier, calciu, fosfor și alți nutrienți. Are un efect de curățare, elimină roșeața și iritația, reînnoiește epiderma;
  • Yolk – rejuvenant, hidratează perfect, înmoaie, îmbunătățește aspectul tenului;
  • Miere – pătrunde adânc în pori și are un efect bun de curățare, în plus, hrănește epiderma;
  • Uleiuri vegetale naturale – penetrează în epidermă, hrănesc, hidratează și restaurează structura pielii;
  • Aloe – promovează regenerarea epidermei, recuperarea acesteia, îmbunătățește procesele metabolice. Înainte de folosirea frunzei de aloe, trebuie să o păstrezi timp de 2 săptămâni în frigider, de preferință într-un ambalaj etanș, opac;
  • Fructele – au proprietăți magice. Tonifiază, hrănesc, împrospătează și calmează;
  • Făină de ovăz măcinată – face pielea mătăsoasă, are un efect de vindecare, mărește elasticitatea.