Instabilitatea emoțională – De ce să nu dezvolți o relație cu o astfel de persoană?

Mulți oameni au tendința de a se atașa de cei care le sunt simpatici. Însă merită să îți conectezi viața, chiar și pentru o scurtă perioadă de timp, cu o persoană care pur și simplu nu este capabilă să creeze relații sănătoase și puternice?

Cum să recunoști această incapacitate?

Desigur, nu trebuie să crezi că toți cei care sunt instabili din punct de vedere emoțional,  trebuie demonizați. Ei nu sunt capabili să creeze și să mențină relații sănătoase cu alți oameni, deoarece relația cu ei înșiși trece prin vremuri dificile. Pentru a deveni fiabil pentru tine, trebuie să devină mai întâi de încredere pentru el însuși. Și pentru asta va trebui să depună foarte mult efort și nimeni nu  îl poate forța să o facă, până când el însuși o va dori. Dacă un potențial partener dorește să o ia pe calea vindecării, este mai bine să aștepți până când se va vindeca. Pentru că în acest moment, atenția și forțele sale vor fi direcționate exclusiv către el însuși. Dacă nu dorești să suferi, atunci fii atentă la aceste  semne.

Are încredere în toată lumea, numai în el însuși nu

Lipsa încrederii în sine este un semn al traumei, cel mai adesea primit în copilărie. Leziunile din copilărie îi provoacă adesea pe oameni să renunțe la ei înșiși și la nevoile lor pentru a supraviețui. În calitate de adulți, ei au literalmente încredere în toată lumea, însă în interiorul lor suferă foarte mult. Poate că te bucuri de încrederea lor. Însă, ar trebui să-ți pui întrebarea dacă această încredere este bazată pe o intimitate specială, care a trecut testul timpului sau dacă această persoană  este pur și simplu dezamăgită de sine însuși? În al doilea caz, încrederea nu are nimic de-a face cu tine. Aceasta este doar o consecință a rănilor spirituale nevindecate.

De ce lipsa de încredere în propria lui persoană, însemnă că te va răni pe tine? Pentru că este foarte ușor influențabil. El nu are propriile îndrumări morale, sau nu au fost încă elaborate. Găsește-ți mai bine pe cineva care se poate baza pe el însuși. O astfel de persoană, dacă este necesar, va putea să se sprijine nu numai pe sine, ci să te sprijine și pe tine.

Se plânge constant de sănătate

O persoană, care se plânge continuu de o afecțiune și bănuiește toate bolile posibile din lume, nu este cel mai bun candidat pentru afecțiune. Adesea obiceiul de a suferi în mod nejustificat din cauza stării lui fizice, indică o stimă de sine scăzută și toată energia se va concentra cu disperare pe bolile sale misterioase, neputând dezvolta și consolida relații. În acest caz, se va concentra doar pe nevoile lui. Dar nevoile tale?