Salonul de înfrumusețare – Practici și tehnologii

Printre serviciile cosmetice populare, ar trebui să fie remarcate unele proceduri moderne și eficiente oferite de saloanele de înfrumusețare:

Mezoterapia

Este o procedură care vizează vindecarea, întinerirea pielii, combaterea problemei celulitei. Procedura se efectuează sub formă de injecții multiple cu medicamente sub piele. Pentru fetele care se tem de durere,  există proceduri de mesoterapie fără a efectua injecții. Această procedură implică aplicarea medicamentului pe piele, folosind un dispozitiv special care funcționează cu unde magnetice. Este necesară repetarea acestei proceduri, la fiecare două până la trei luni, pe tot parcursul anului.

Peeling

Procedeul vizează îndepărtarea stratului superior al epidermei, iar efectul este o piele mult mai fină. Acest procedeu permite eliminarea cicatricilor, ridurilor, petele pigmentare de pe piele, asigurând efectul frumuseții și sănătății. Peeling-ul poate fi de diferite tipuri: mecanice, chimice, cu ultrasunete, cu laser. Pentru peeling chimic, substanțele alcaline și acide sunt folosite pentru a îndepărta pielea moartă. Peeling-ul mecanic se efectuează folosind unelte speciale, abrazive pentru un efect similar. Pentru procedurile cu ultrasunete și de peeling cu laser, se utilizează un echipament special care elimină stratul superior al epidermei, după care pielea se decojește. Rezultatul se poate observa imediat după efectuarea primei proceduri. Aceste tratamente de înfrumusețare pot fi efectuate de până la șase ori pe an.

Mască de modelare cu efect de ridicare

Este o procedură de reducere a inflamației mușchilor faciali. Măștile de ridicare ajută la întărirea pielii, creând un oval clar al formei feței. Această procedură se realizează prin aplicarea unei măști pe față. În timpul procedurii, masca se întărește restrângând pielea. Măștile diferă  prin textură, dar și prin conținut (nutritional, colagen, antiinflamator etc.).

Vacuum

Vacuumul este o procedură de masaj facial, pentru tonifierea mușchilor faciali, cu activarea vaselor limfatice și a sângelui. În primul rând, fața este curățată, apoi se aplică o mască obișnuită, și la final se aplică procedura cu duze de vid. Vacuum-ul oferă un efect util și plăcut.

Botox

Este o procedură care ajută la întinderea feței și la eliminarea ridurilor. În acest scop, se efectuează injecții subcutanate speciale. Aceste proceduri efectuate la saloanele de înfrumusețare sunt practic nedureroase.

Tratamente laser pentru față

Procedura promovează întinerirea și permite îndepărtarea părului nedorit de pe față. Pentru a efectua această procedură, se utilizează un echipament special, care produce un flux de lumină pulsată. Această procedură de tratament este nedureroasă.

Crioterapia

Este cea mai populară dintre procedurile moderne ale saloanelor de înfrumusețare. Scopul său este de a îmbunătăți circulația sângelui,  îmbunătățirea proceselor metabolice, a mecanismelor de protecție ale pielii și pentru eliminarea inflamației. Baza acestei proceduri este utilizarea azotului lichid. Sub influența temperaturii scăzute, stratul superior al epidermei este răcit. Procedura este nedureroasă și este sigură.