Nutriție – Elementele de bază ale nutriției pentru femei

Elementele de bază ale nutriției adecvate pentru femei, îți spun următoarele lucruri: de preferat, să mănânci de cel puțin 6 ori pe zi. Cu această dietă, forțezi organismul să ardă mai multe calorii în timpul zilei. În plus, în timpul meselor frecvente, nu vei cădea în capcană,  adică nu vei pierde masa musculară, ci doar grăsimea. Pirderea masei musculare se întâmplă atunci când simți o foame intensă între mesele rare.

Pentru femei, un jurnal de nutriție sănătoasă în timpul zilei va arăta astfel:

  • 08.00 – mic dejun;
  • 11.00 – al doilea mic dejun;
  • 14.00 – prânz;
  • 17.00 – ceai de după-amiază;
  • 19.30 – cină;
  • 22.00 – o gustare de seară.

Nutriție – Sfaturi

Nutriția echilibrată adecvată include în mod necesar următoarele produse:

Carne. Preferă carnea albă – curcan, carne de pui, vânat sau carne de iepure. Carnea furnizează corpului  proteine ​​și fier, care sunt implicate în regenerarea organelor și țesuturilor.

Pește. Toate soiurile de pește sunt utile fără nicio excepție, însă, ar trebui să te axezi pe soiurile grase, cum ar fi sardine, macrou sau somon. Acestea conțin un procent mare de acizi grași Omega-3. Acești acizi pot reduce LDL (colesterolul rău) și, în același timp, pot crește HDL (colesterol bun) – protejând astfel inima. Cu pește, organismul primește proteine, oligoelemente și metale.

Fructe și legume. Fără ele, o nutriție adecvată pentru femei este destul de greu de imaginat. Toate legumele și fructele sunt extrem de valoroase pentru corpul tău, însă cele mai remarcabile sunt varza și conopida albă. Legumele colorate conțin un procent ridicat de beta-caroten – un antioxidant puternic, care nu permite celulelor corpului să îmbătrânească. Cantitatea necesară de beta-caroten o poți găsi în morcovi, caise, spanac și mango. Toate legumele și fructele îți hrănesc corpul cu oligoelemente necesare, metale, fibre naturale și zaharuri.

Cereale și leguminoase. O altă cheie pentru secretele unei alimentații corecte. Legumele și cerealele nu conțin aproape nicio grăsime, dar au un procent foarte ridicat de carbohidrați complexi. În plus, organismul tău primește fier, vitamina E, complexul de vitamină B și fibre naturale. De preferat ar fi să consumi orez, pâine integrală de grâu și, desigur, toate legumele – năut, fasole roșie și albă, linte, mazăre.

Produse lactate. Acestea sunt, de asemenea, incluse în lista de alimente pentru o nutriție adecvată. Dă preferință iaurturilor, laptelui și brânzeturilor cu conținut scăzut de grăsimi. Produsele lactate facilitează tractul intestinal, ajută sistemului  imunitar și dau organismului o cantitate mare de calciu. În plus,  conțin doar o cantitate mică de grăsime (cu excepția laptelui integral și a unor soiuri de brânză).

Aceasta este o listă a principalelor produse necesare pentru o nutriție adecvată pentru o femeie aprocimativ 30 de ani.