Qigong -Gimnastică pentru sănătate și longevitate

Medicina orientală chineză devine din ce în ce mai obișnuită în fiecare an. Populară este gimnastică Qigong, care te ajută cu puțin efort să faci față diferitelor probleme. Numele a fost format prin combinarea a două cuvinte: Qi, care înseamnă respirație și gong, care înseamnă putere.

Gimnatica chinezească Qigong

Sistemul de recuperare prezentat există de sute de ani. Gimnastica Qigong tibetană este disponibilă pentru persoanele de orice vârstă. Sistemul include nu numai exerciții, ci și o anumită filosofie care schimbă viața. Încărcarea se bazează pe inhalarea energiei Qi, distribuția acesteia pe corp și direcția spre zonele problematice. Din acest motiv, este posibil să se facă față bolilor existente și să se producă o stare generală normală, deoarece gimnastica promovează activarea tuturor proceselor din organism.

Exerciții Qigong

Există un număr mare de exerciții pentru a lucra cu diferite părți ale corpului și trebuie executate în conformitate cu regulile existente:

 1. Este important să execuți exercițiilei într-o atmosferă complet relaxată. Scapă de toate gândurile străine, de exemplu, folosind meditația.
 2. Fă exerciții de Qigong, ținând poziția naturală a corpului. Orice poziție ar trebui să fie confortabilă. Disconfortul indică faptul că există o eroare și trebuie să îți ajustezi poziția.
 3. Nu trebuie să simți tensiune nici fizic și nici mental. Numai mușchii lucrați ar trebui să fie implicați în exercițiu.
 4. Respirația ar trebui să fie netedă și calmă. Pentru a obține rezultate, este important să practici Qigong în mod regulat.
 5. Gigastica Qigong se bazează pe o performanță lină a mișcărilor, fără mișcări bruște. În caz contrar, riscul de accidentare crește și efectul instruirii este minimizat.
 6. Fiecare mișcare este repetată de 8-10 ori.

Qigong pentru coloana vertebrală

Durerea de spate este un fenomen comun asociat cu un stil de viață sedentar. Aceasta va ajuta la prevenirea apariției unor probleme grave cu coloana vertebrală:

 1. Stai drept, răsucește-te, înclinându-te  înainte și apăsând bărbia în piept.
 2. Ridică-ți brațele și înclină-te lent înainte într-un unghi de 90 de grade. Menține-ți această poziție timp de 5-10 secunde.
 3. Îndoaie un picior de la genunchi și trage-l spre tine, ținându-l cu mâna, dacă este necesar. Rămâi în acea poziție pentru câteva secunde. Fă acest exercițiu pentru ambele picioare.

Qigong – Gimnastică terapeutică pentru gât și umeri

Lucrul frecvent la calculator și dragostea de a viziona videoclipuri sau imagini de pe telefon, duc la disconfort în umăr și zona gâtului. Într-o astfel de situație, Qigong  este salvarea pentru sănătate și longevitate și trebuie să efectuezi următorul exercițiu:

 1. Întinde-ți brațele în lateral, la nivelul taliei, și îndoaie-le ușor de la coate. Ține-le  ca și cum ai împinge ceva în afară. Trage-ți bărbia înapoi.
 2. Este important să simți linia de tensiune care se resimte în ureche și în brațe.
 3. Îndoaie-ți capul în lateral, apoi trage-l încet înapoi și apoi înainte. Repetă pe ambele părți.