Carieră și familie – Cum să fii o bună mamă și soție, dar să ai și o carieră de succes

În lumea de astăzi, femeilor le mai rămâne  puțin să fie și mame. Ele doresc să aibă succes, să se angajeze în afacerile lor proprii și preferate, să obțină succese și și să ajungă pe noi culmi. Până când nu vei deveni tu însuți mamă, pentru tine amestecul dintre rolul unei mame și al unei femei de afaceri va fi de neînțeles. Poate că ți se pare că este foarte dificil sau pur și simplu imposibil. Însă, trebuie să afli că totul este posibil, dacă urmezi câteva sfaturi.

Acceptă sprijinul și nu uita de tine

Acceptă spijinul celor dragi. Este foarte important ca în dorința de a combina cariera și familia să beneficiezi de sprijinul celor dragi. În primul rând, spune-le despre cât de importantă este o carieră pentru tine și de sprijinul real de care ai nevoie,  sub formă de ajutor la domiciliu, îngrijirea copiilor etc.

Nu uita de tine. Pentru a fi o femeie de succes, mamă și soție trebuie, de asemenea, să îți consacri timp. Se știe că feeile, în general,  au multe sarcini de îndeplinit. Iar toate acestea sunt foarte importante și fiecăruia dintre ele trebuie să le acorzi suficientă atenție. O femeie de succes, este și o femeie bine îngrijită și care are grijă și de sănătatea ei, pentru că o femeie de succes au întotdeauna timp și pentru ele însăși. Iar acest lucru presupune să citești o carte, să faci o baie cu uleiuri aromatice, să meditezi și să mai și dormi. Principalul lucru este să nu uiți ca în fiecare zi să-ți aloci cel puțin o oră pentru a rămâne singură cu tine.

Beneficiază de avantaje. De exemplu, dacă ești gata să îți reiei activitatea, atunci copilul poate fi dus la grădiniță. În același timp, nu abuza de grădiniță și încearcă să îți petreci timpul maxim pentru a lucra cu copilul.

Pregărește-ți familia înainte de a te întoarce la serviciu. Dacă copilul tău are deja mai mult de 3 ani, discută cu el și spune-i că mama acum va fi absentă în timpul zilei, dar că va reveni cu siguranță în curând și veți petrece timpul împreună, că îl iubești foarte mult  și întotdeauna te gândești la el. Discută cu soțul despre noua ta rutină zilnică, și poate că va fi necesar să vă revizuiți responsabilitățile deja atribuite fiecăruia.

Nu uita de soțul tău. Multe mame tinere își planifică ziua, distribuindu-și timpul doar între locul de muncă și copil, uitând complet de sotii lor, care au și ei nevoie la rândul lor și de timpul, atenția și grija soțiilor. O femeie de succes este o femeie împlinită, o mamă și o soție fericită.