Mașina de cusut electrică – de mare ajutor pentru croitorii pasionați

Indiferent dacă ești amator sau profesionist în croitorie, trebuie să știi cât de importantă este achiziționarea unei mașini de cusut electrice de calitate care să aibă funcții ce facilitează operațiunile. Rapiditatea și precizia sunt doar două dintre cele mai importante atribute pe care trebuie să le aibă o mașină de cusut electrică pentru a obține cele mai bune rezultate.

Fie că vrei să îți perfecționezi aptitudinile de croitorie, fie că dorești să îți ușurezi munca, alege o mașină de cusut electrică. Spre deosebire de cusutul manual, beneficiile utilizării unui astfel de dispozitiv sunt mai mult decât evidente.

Mașina de cusut electrică – caracteristici și specificații tehnice

Industria textilă – ca multe alte domenii – a evoluat, astfel că mașinile de cusut au reprezentat cele mai mari invenții. În timp, aceste mașinării au fost perfecționate, așadar croitorii din prezent se bucură de nenumărate avantaje ale utilizării mașinilor de cusut.

  • Programele de cusut

Fiecare mașină de cusut este prevăzută cu un anumit număr de programe de coasere. Cum este și firesc, de altfel, o mașină de cusut ieftină are mai puține facilități, deci mai puține programe de coasere.

Cele mai întâlnite programe ale unei mașini de cusut sunt de coasere, brodare, matlasare, surfilare.

Cumpără o mașină de cusut care să aibă programele în raport cu necesitățile tale . De asemenea, ține cont de nivelul tău de pregătire și de bugetul disponibil – bineînțeles.

  • Viteza de coasere

Atunci când alegi mașina de cusut, ar fi indicat să acorzi atenție și acestui aspect – acela al vitezei de coasere. Și în acest caz, trebuie să ții cont de nivelul de experiență.

Este mai mult decât evident faptul că viteza de lucru a unui începător nu va fi niciodată la fel cu cea a unui utilizator experiment.

De obicei, viteza de coasere se măsoară în impulsuri pe minut. Pentru început, o mașină de cusut cu o viteză de minim 1000 de impulsuri pe minut este o alegere foarte bună.

  • Materialele textile

O altă mențiune de care trebuie să ții cont vizează tipurile de materiale și grosimile pe care le poți coase cu ajutorul mașinii.

Pe piața de profil, există aparate care permit coaserea a câtorva straturi de material și există mașini de cusut cu care poți coase fără probleme 12 straturi de material dens.

Însă, rezultatele depind în mare măsură atât de tipul de material, cât și de calitatea acului de coasere.

  • Lungime pas – lungimea cusăturii

Lungimea cusăturii – sau lungime pas cum este cunoscută în termeni de specialitate – este un alt detaliu pe care nu îl putem omite.

Aceasta se referă la posibilitatea de a regla lungimea elementelor vizibile ale cusăturii.

De această specificație tehnică depinde durabilitatea cusăturii, dar și estetica lucrării.

  • Lățimea cusăturii

Cusăturile speciale (cum sunt cele de acoperire sau cele în zig-zag) necesită o atenție deosebită în ceea ce privește selectarea lățimii.

Dacă lucrările tale necesită cusături speciale, atunci sfatul nostru este să optezi pentru o mașină de cusut electrică ce permite până la 5-6 mm lățime.

  • Înfilare automată

Cele mai multe mașini de cusut de pe piața de profil sunt prevăzute cu înfilare automată, adică un sistem de introducere a firului pe gămălia acului.

Această caracteristică oferă croitorului avantajul economiei de timp.